« Fun
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
DOBIO OKLADU

U godinu dana se provozao u 100 različitih prometala

Osamdesetdvogodišnji Britanac je nakon dobivanja oklade najavio i rušenje Guinnessovog rekorda

(Corbis)
Više o

Edwin Shackleton

,

100 različitih vozila

Britanac u dobi od 82 godine u petak je dovršio 'avanturu života'. U manje od godinu dana uspio se voziti u stotinu različitih prijevoznih sredstava.

Umirovljeni inženjer aeronautike iz Bristola, Edwin Shackleton, putovanje je započeo 1. siječnja osobnim automobilom, a završio ga je nakon sedam mjeseci Montgolfiereovim zrakoplovom. U međuvremenu se vozio čitavim nizom raznih manje-više poznatih prijevoznih sredstava poput saonica, dvokolice, vatrogasnog vozila, kamionom gradske čistoće, policijskim automobilom, sjedalicom na žičari i 'quadom'.

"Sve vrste prijevoza koje sam koristio bile su za mene fascinantno iskustvo. Čak i vožnja katamaranom, na kojemu je većini članova posade uglavnom zlo", rekao je Shackleton za lokalni list Western Daily Press izlazeći iz 100. prometala.

Avanturistički nastrojenom umirovljeniku sedmomjesečno očito je bilo vrlo zabavno jer mu je novi plan ući u Guinnessovu knjigu rekorda time što bi u što kraćem vremenu promijenio 240 različitih prijevoznih sredstava.

Izvor: Hina

17.07.2009. 21:21:46
Novi komentar
nužno
nužno