« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
izvor cetine

U Cetini pronađeno tijelo muškarca

Pretpostavlja se da se radi o nestalom slovenskom roniocu

(Ante Baranić, CROPIX)
Više o

utapljanje

,

nestali ronioc

,

izvor Cetine

Jutros je u 8,45 sati u glavnom izvoru rijeke Cetine, u kom se već treći dan traga za nestalim slovenskim roniocem, pronađeno mrtvo tijelo muškarca, priopćila je PU Šibensko-kninska.

"Mrtvo tijelo muškarca su jutros u jednoj od špilja potopljenog izvora Cetine locirali speleoronioci Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) u prvom današnjem zaronu u nastavku potrage za nestalim slovenskim roniocem", rekao je Vinko Prizmić, pročelnik HGSS-a. Tijekom jutra će biti obavljen još jedan uron kako bi tijelo bilo izvučeno na kopno, rekao je Prizmić.

Policija u svom priopćenju dodaje da će se identifikacijom utvrditi radi li se o 38-godišnjem slovenskom državljaninu koji je roneći u Cetini nestao u subotu poslijepodne.

Prizmić je rekao je akcija potrage bila izuzetno otežana i opasna zbog konfiguracije potpopljenog izvora u kojem ima više slijepih prolaza i kanala, roni se na dubinama od oko 100 metara u ograničenom prostoru uz malu i nikakvu vidljivost. Takva ronjenja može obavljati samo nekolicina ljudi u Hrvatskoj koji su obučeni za tehničko i speleoronjenje, naglašava Prizmić.

"Vidljivost kod potrage je bila otežana, jer je zbog brojnih urona došlo do oslobađanja finih čestica na stijenkama podzemnih hodnika.", naglasio je Prizmić pretpostavljajući da je zbog toga nestali slovenski ronilac izgubio orjentaciju i nije uspio izroniti iz izvora.

Nestanak slovenskog ronioca su u subotu u 15,30 sati prijavili njegovi kolege s kojima je ronio na Cetini, nakon čega je odmah organizirana potraga HGSS-a čiji su speleoronioci tijekom subote i nedjelje obavili tri urona u glavni izvor rijeke.

Marica Kosor, glasnogovonica PU Šibensko-kninske kazala je da su slovenski ronioci imali važeće dozvole za ronjenje, no policija još ne raspolaže informacijom o tome jesu li imali dozvolu za uron u izvor Cetine.

Izvor: Hina

13.07.2009. 11:15:32
Novi komentar
nužno
nužno