« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
PRESIJECANJE TOKOVA?

U Beogradu završena pretraga kuće Ratka Mladića

Srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže da je pretraga dio redovitih aktivnosti akcijskog tima za suradnju s Haaškim sudom

(Aleksandar Dimitrijević/Cropix)
Više o

Haaški sud

,

Ratko Mladić

,

ratni zločin

,

Ivica Dačić

,

ICTY

,

Vladimir Vukčević

,

Banovo Brdo

,

Mladićeva kuća

Pripadnici srbijanske policije završili su pretragu kuće Ratka Mladića u Beogradu, započetu u utorak ujutro u sklopu za tim odbjeglim haaškim optuženikom, prilikom čega su zaplijenjeni diskovi, kasete, rokovnici i oko 14 tisuća eura, javljaju u utorak beogradski elektronički mediji.

Kako se navodi, srbijanski tužitelj za ratne zločine Vladimir Vukčević objasnio je da je policijska pretraga Mladićeve kuće u Beogradu dio redovitih aktivnosti akcijskog tima za suradnju s Haaškim tribunalom, kako bi se otkrili i presjekli financijski tokovi.

"Svrha je akcije presijecanje financijskih tokova i potpore haaškom optuženiku Ratku Mladiću, moguće pronalažanje odgovarajućih dokaza i dokumentacije koja nam je zanimljiva", izjavio je Vukčević.

Upitan je li Srbija korak bliže Mladićevu uhićenju, Vukčević je kazao kako ne može reći "jesmo li korak bliže ili korak dalje". "Mi radimo svoj posao, nadam se da ćemo ga uspješno završiti", dodao je.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić također je potvrdio da je pretraga kuće dio redovitih aktivnosti akcijskog tima radi pronalaženja dokaza koji bi mogli uputiti na moguće lociranje optuženih pred haaškim sudom.

U sklopu potrage za Mladićem, pripadnici srbijanske policije u utorak ujutro počeli su pretraživati Mladićevu kuću u beogradskom naselju Banovu Brdu, u kojoj se nalazio njegov sin Darko koji nije želio davati izjave za medije.

Po optužnici Haaškog suda (ICTY), nekadašnji vojni zapovjednik bosanskih Srba Ratko Mladić tereti se za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, uključujući optužnicu za genocid. Mladić je, zajedno s bivšim čelnikom bosanskohercegovačkih Srba Radovanom Karadžićem, koji je uhićen u srpnju 2008. i kojemu se sudi u Haagu, optužen za genocid u Srebrenici 1995., zbog pokolja osam tisuća muslimana i zbog 43-mjesečne opsade Sarajeva. (hina/metro-portal)

23.02.2010. 17:54:34
Novi komentar
nužno
nužno