« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
POKUŠAJ PLJAČKE

U Bangladešu napadnut hrvatski brod

U pokušaju pljačke broda "Hana" u Bangladešu ozlijeđen je jedan časnik kojeg je nepoznati napadač pogodio nožem

Fotografija vijesti
Više o

Bangladeš

,

brod

,

pljačka

,

Lošinjska plovidba

Lošinjska plovidba u subotu je izvijestila da je rano jutros po lokalnom vremenu u Bengalskom zaljevu, na sidrištu Chittagong u Bangladešu, pokušana pljačka broda "Hana" u njihovom vlasništvu te da je jedan pomorac ozlijeđen, javlja Hina.

"U pokušaju pljačke našeg broda ozlijeđen je 30-godišnji pomorac M.Š., 2. časnik palube", stoji u priopćenju Lošinjske plovidbe-Brodarstvo d.o.o. U njemu se dodaje da je pomorac primio pomoć u medicinskom centru Chittagong zbog ranjavanja nožem te da je izvan životne opasnosti.

"Do ozljede je došlo tijekom davanja uzbune i povlačenja dežurnih u nadgrađe broda, sukladno uputama kompanije da pomorci ne ugrožavaju vlastite živote sukobima s možebitno naoružanim pljačkašima. Jedan od pljačkaša je bacio nož, koji je pogodio M.Š., a zatim su pobjegli s broda", navodi se u priopćenju.

O napadu su obaviještene vlasti u Bangladešu koje su pokrenule istragu. Lošinjska plovodba ističe da su svi pomorci sada dobro te da brod nastavlja svoje aktivnosti prema redovnom planu.

21.01.2012. 16:08:03
Novi komentar
nužno
nužno