« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

U akciji "Dim" razbijen krijumčarski lanac

Od 12 uhićenih oduzeto 23.503 kutije cigareta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (MUP Vinkovci)
Više o

USKOK

,

Bajakovo

,

akcija dim

,

krijumčarenje cigareta

U policijskoj akciji "Dim", koju su proveli djelatnici policijskih uprava vukovarsko-srijemske i osječko-baranjske te USKOK-a i Ravnateljstva policije, danas je istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku privedeno 12 osoba koje se tereti za organizirano krijumčarenje i nedozvoljenu trgovinu cigaretama.

"Akcija je trajala tri mjeseca, kriminalistički su obrađene 42 osobe, pretraženo je 40 obiteljskih kuća i stanova, a pritom su oduzete 23.503 kutije cigareta, 5720 eura, 30 mobitela i 31 sim-kartica za mobitele", izjavio je danas na konferenciji za novinare u Vinkovcima načelnik PU vukovarsko-srijemske Josip Grčanac.

Iznio je procjenu da su privedeni, organizirani u dvjema skupinama, iz Srbije i BiH ukupno prokrijumčarili 144.000 kutija cigareta čime su državni proračun oštetili za ukupno 1,3 milijuna kuna.

Uz 12 privedenih, još je 10 osoba prijavljeno zbog nedopuštene trgovine cigaretama.

Načelnik Odjela organiziranog kriminaliteta PU vukovarsko-srijemske Niko Ančić, govoreći o akciji "Dim", rekao je da je jedna skupina krijumčara prevozila cigarete čamcem preko Dunava iz Srbije kod mjesta Aljmaš.

"Te su cigarete bile namijenjene prodaji na području Osječko-baranjske županije", rekao je Ančić dodavši da je druga skupina čamcima iz Srbije preko Dunava prevozila cigarete kod mjesta Borovo i te su cigarete bile namijenjene vukovarskom crnom tržištu.

Na tiskovnoj konferenciji dobru suradnju policijskih uprava istaknuo je Darinko Mikulić, načelnik PU osječko-baranjske. (HINA)

24.09.2008. 19:05:00
Novi komentar
nužno
nužno