« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
RODNA GRUDA

Twitter se ne seli iz San Francisca

"Grad u kojemu smo počeli svoj posao i razvili ga, ostat će naše sjedište", izvijestio je na blogu mreže direktor za komunikacije u Twitteru Sean Garret

Twitter ostaje u San Franciscu
Više o

San Francisco

,

Twitter

,

Sean Garret

,

gradski porez

Iako je gradski porez u San Franciscu vrlo visok i nepoticajan za tvrtke, Uprava društvene mreže Twittera u petak navečer je objavila da će njezino sjedište ostati u San Franciscu, jednom od tehnologijskih centara američke američke zapadne obale.

"Grad u kojemu smo počeli svoj posao i razvili ga, ostat će naše sjedište", izvijestio je na blogu mreže direktor za komunikacije u Twitteru Sean Garret, pojasnivši kako je preseljenje na novu lokaciju u povijesnu zgradu u četvrti Central Market u San Franciscu predviđeno za polovinu 2012. godine.

Četvrt Central Market je, kako je istaknuo gradonačelnik San Francisca Ed Lee, već gotovo deset godina "opterećeno velikom nezaposlenošću".

Iz Twittera se "od sveg srca zahvaljuju" općinskim dužnosnicima, među kojima je jedan od zaslužnih i gradonačelnik Lee, koji je obećao porezne olakšice i potporu. "Iznimno smo ponosni što će se Twitter naći među prvima koji će se preseliti u četvrt Central Market te, uz druge tvrtke, umjetničke organizacije, vlasnike nekretnina i brojne udruge koje već dugo egzistiraju u četvrti, odigrati jednu od uloga u njezinu revitaliziranju ", rekao je Garret.

List San Francisco Chronicle prenosi kako je u Twitteru trenutačno zaposleno oko 400 osoba, no do 2013. ondje bi ih trebalo raditi 3000 - zbog čega je preseljenje u potpunosti opravdano.

U Twitteru su neko vrijeme razmatrali mogućnost napuštanja San Francisca, djelomično i zbog gradskog poreza, a sadašnje im je sjedište u južnome dijelu grada.

23.04.2011. 14:16:12
Novi komentar
nužno
nužno