« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 10 mjeseci
PROBLEMI?

Twitter pokrenuo glasovne poruke u tweetove, ali...

Ova funkciju snimanja, kritiziran je zbog toga što se nije brinulo o osobama s invaliditetom, poput dodavanja automatskih titlova

Mali problemčić...
Mali problemčić... (Arhiva)
Više o

Twitter

,

glasovne poruke

Twitter je predstavio novost: glasovne poruke u tweetovima za iOS korisnike. Potonji sada mogu snimati kratke audio snimke za dijeljenje u tweetovima. Kada će ova novost ne stići na Android i desktop klijente, nije nam poznato.

Postupak snimanja glasovne twitter poruke https://help.twitter.com/en/using-twitter/voice-tweet vrlo je jednostavan. Potrebno je samo pritisnite novi gumb "glas" , snimiti poruku i stisnuti na gumb . Tada će aplikacija snimiti riječi i automatski ih povezati s tweetom. Dužina glasovne poruke ne može biti veća od 140 sekundi.

Ali, ova funkciju snimanja, kritiziran je zbog toga što se nije brinulo o osobama s invaliditetom, poput dodavanja automatskih titlova itd., Potom su se oglasili s Twittera i rekli da je u planu kasnije dodati povezane funkcije jer je značajka za sada još uvijek u početnoj verziji.

Međutim, ovaj odgovor naišao je na još veće kritike, zbog toga što je Twitter smatrao pristupačnost za osobe s invaliditetom manje važnom dodatnom funkcijom, a ne elementarnom koja je trebala biti dostupna od početka. Potom se ekipa Twittera ispričala, i najavili su uskoro rješavanje problema i obećali posvetiti više pažnje pristupačnosti prilikom lansiranja novih proizvoda u budućnosti. 

Piše: Sanja Ledinek
06.07.2020. 08:29:00
Novi komentar
nužno
nužno