« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
NOVOSTI

Twitter malo pretjeruje

Twitter od korisnika traži da omoguće praćenje drugih aplikacija i web stranica

Nije baš neka ideja..
Nije baš neka ideja.. (Arhiva)
Više o

web stranice

,

Twiiter

,

praćenje stranica

Appleova transparentnost praćenja aplikacija službeno je pokrenuta prije nekoliko tjedana izdavanjem iOS-a 14.5, što je izazvalo brojne kontroverze. Neke su tvrtke, uključujući Facebook, kritizirale tehnološkog diva sa sjedištem u Cupertinu, jer im je sve teže oglašavanje.

Twitter nije javno komentirao Appleovu novu politiku privatnosti, ali tvrtka je nedavno za iOS korisnike verzija Twittera, počela prikazivati upit koji traži od korisnika da omoguće praćenje u drugim aplikacijama i web lokacijama kako bi dobili relevantnije oglase.

" Neka vam oglašavanje bude relevantno tako što ćete Twitteru omogućiti praćenje podataka drugih tvrtki na ovom uređaju (kao što su aplikacije koje koristite i web stranice koje posjećujete). Možete odlučiti želite li dopustiti praćenje u iOS-u te odluku promijeniti u postavkama uređaja u bilo kojem trenutku u budućnosti. "

Na prvi pogled je Twitter pristupio više prijateljski od Facebooka, ali ostavio otvorenu opciju ako se ne prihvati praćenje da možda aplikacija više neće biti besplatna.

Piše: Sanja Ledinek
26.05.2021. 09:29:00
Novi komentar
nužno
nužno