« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
VAHA PORUČIO

Tvrde da sam dao ostavku, ali to nije istina

Dinamov trener iznio je svoju stranu priče o tome zbog čega je na izlaznim vratima zagrebačkog kluba, istaknuvši da nije istina da je podnio ostavku

Fotografija vijesti
Više o

NK Dinamo

,

Vahid Halilhodžić

,

ostavka

Govoreći na konferenciji za novinare o događajima od prošlog petka na prvenstvenoj utakmici protiv Intera, Halilhodžić je kazao da je izvršni predsjednik kluba Zdravko Mamić na poluvremenu ušao u svlačionicu te izvrijeđao njega i igrače, te da mu je kazao da više neće voditi Dinamo. Treba podsjetiti da je prije samo deset dana Zdravko Mamić izjavio da je uvjeren da će Halilhodžić ostati trener Dinama.

"Iz Dinama sada tvrde da sam dao ostavku, ali to nije istina. Imam svjedoke koji će potvrditi što se dogodilo. Ne znam kako će sve završiti, ali sada su moji odvjetnici na potezu", rekao je Halilhodžić, dodavši da su ga razočarale izjave predsjednik kluba Mirka Barišića.

Naime, jučer su hrvatski mediji prenijeli izjavu Mirka Barišića, koji je kazao da Halilhodžić nije imao namjeru biti trener, te da samo želi novce. Dinamo bi navodno u slučaju da je uručio otkaz Halilhodžiću trebao isplatiti Vahi više od milijun eura zbog prijevremenog raskida ugovora.

"Halilhodžić je i dalje trener Dinama i nije podnio ostavku. Mi smo upravi Dinama poslali pismeni prijedlog za sporazumni raskid ugovora i sada čekamo odgovor. Što se tiče toga da Halilhodžić trenutno ne vodi momčad, on to ne može čak i kada bi to htio, jer mu liječnici to ne bi dopustili, budući da ga očekuju detaljne liječničke pretrage", izjavio je Halilhodžićev odvjetnik Damir Primorac.

Halilhodžić je preuzeo Dinamo 16. kolovoza prošle godine, nakon što je Velimir Zajec dobio otkaz zbog ispadanja u 3. pretkolu Lige prvaka od moldavskog Sheriffa. U vrlo kratkom vremenu uspio je preporoditi momčad i Dinamo je protiv mađarskog Gyora izborio ulazak u natjecanje po skupinama Europske lige, te je u skupini sa Villarrealom, Club Bruggeom i PAOK-om do zadnjeg kola bio u igri za prolazak u nokaut fazu natjecanja. U zadnjem kolu Dinamo je kod kuće igrao protiv PAOK-a, a "modrima" je trebala pobjeda da bi dočekali proljeće u Europi. No, nažalost Dinamo to nije uspio ostvariti, na zaleđenom terenu slavio je PAOK sa 1-0. Ipak, Dinamo je u pet od šest utakmica Europske lige pružio dobru igru, posebice na startu kada je kod kuće dobio favoriziranog Villarreala sa 2-0. Nedavno je Dinamo po šesti puta zaredom osvojio naslov prvaka Hrvatske, a u finalu domaćeg kupa igra protiv Varaždina. Halilhodžić je već 13. trener Dinama u eri Zdravka Mamića.

09.05.2011. 13:41:40
Novi komentar
nužno
nužno