« Nogomet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Tužna ‘modra’ realnost

Više o

Dinamo

,

Branko Ivanković

,

kup uefe

,

Šahtar

Ako je Dinamo u utakmici protiv Šahtara odigrao u sklopu svojih mogućnosti i ako je, kako kaže trener Branko Ivanković, ‘to naša stvarnost i realnost’, klub iz Maksimirske nema što previše očekivati u 1. kolu Kupa Uefe.

Poslovica kaže da sreća prati hrabre. Dinamo nije bio ni hrabar ni moćan u srazu s ukrajinskom momčadi, shodno tome nije imao ni sreće. A za prolaz u Ligu prvaka treba imati više od realnosti koju je prikazala Ivankovićeva momčad. Kad već nije miljenik na terenu, ostaje nada da je Dinamo miljenik fortune i da će mu kuglice u bubnju podariti neku skromnu momčad preko koje će se dokopati željene Lige Uefe. No, čini se da ni tu ‘modri’ ne stoje baš najbolje. Među 80 klubova koji će se naći u bubnju Dinamo zbog lošeg koeficijenta samo velikim čudom može biti nositelj. Što ako ždrijeb podari Dinamu Milan ili Schalke? 

Slaba je utjeha dominantnost na domaćim terenima, klubovi poput Cibalije i Croatije nisu mjerilo Dinamove kvalitete. Baš kao i novac, kojega je blagajna puna, ako se ne zna pravilno uložiti u igračka pojačanja.     (AKM)

28.08.2008. 20:34:03
Novi komentar
nužno
nužno