« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
SMRT KRALJA POPA

Tužitelji u slučaju Jackson iznijeli optužnicu, red je na obrani

U sudskom procesu protiv liječnika Michaela Jacksona tužitelji su završili s iznošenjem optužnice, a sada je na redu obrana da dokaže nevinost dr. Conrada Murraya

Više o

lijekovi

,

Michael Jackson

,

suđenje

,

kralj popa

,

Conrad Murray

Tužitelji su u ponedjeljak završili s izlaganjem optužnice protiv dr. Conrada Murraya, nakon gotovo četiri tjedna iznošenja svjedočanstava koja trebaju dokazati da je on odgovoran za ubojstvo iz nehaja kralja popa Michaela Jacksona, javlja Hina.

Posljednji od 33 svjedoka optužbe bio je anesteziolog dr. Steven Shafer koji je porotnicima rekao da Murray nije smio Jacksonu dati anestetik propofol za teškoće sa spavanjem.

"Vrlo je malo, gotovo da nema, presedana za ovu razinu izloženosti propofolu", rekao je Shafer.

Patolozi su utvrdili da je Jackson umro od prekomjerne doze propofola u spoju sa sedativima.

Nakon završetka izlaganja optužbe branitelji Conrada Murraya pozvali su svog prvog svjedoka, dugogodišnjeg bivšeg Jacksonova liječnika dr. Allena Metzgera. Metzger je sudu rekao da je pjevača posjetio 18. travnja 2009. i da ga je Jackson pitao za neko "intravenozno sredstvo za spavanje", što se moguće odnosi na propofol koji se daje intravenozno. Metzger je rekao da nije bio siguran koju vrstu lijeka Jackson traži i da mu nije dao ništa.

Metzger i nutricionistica Cherilyn Lee, medicinska sestra koja se brinula o Jacksonu 2009. godine, svjedočili su, također u ponedjeljak, da im se pjevač žalio na tešku nesanicu.

Obrana će u nastavku suđenja nastojati prikazati Jacksona kao nekoga tko je vrlo dobro upoznat s propofolom i njegovom snagom, koji je bio motiviran da dođe do njega i sposoban ga samome sebi ubrizgati.

25.10.2011. 15:36:54
Novi komentar
nužno
nužno