« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
FATALNA ZABUNA

Turski zrakoplovi raketirali i ubili 23 kurdska seljaka

Moguće je da su turski lovci napad izveli slučajno, smatrajući seljane pripadnicima Radničke stranke Kurdistana, no još nema službene potvrde

Fotografija vijesti
Više o

Irak

,

Turska

,

Kurdi

,

ratno zrakoplovstvo

,

raketiranje

Dvadeset tri kurdska seljaka ubijena su u četvrtak ujutro u napadu turskog zrakoplovstva na jugoistoku Turske, blizu iračke granice, izjavio je lokalni član Stranke za mir i demokraciju, javlja Hina.

Napad je izveden u selu Ortas, blizu iračke granice, a poginule su 23 osobe,objavio je na tv postaji bliskoj kurdskom ustanku Roj TV Ertan Eris, član pokrajinskog vijeća Sirnaka.

Eris je objasnio da je skupina od tridesetak osoba, većinom u dobi od 16 do 20 godina, prešla granicu zbog krijumčarenja te da se strahuje kako će mrtvih biti još više.

Gradonačelnik Uluderea u istoj pokrajini Fehmi Jaman rekao je da je pronađeni spaljeni ostaci 30 osoba, a prokurdska novinska agencija Firat objavila je brojku od 35 mrtvih, među kojima su i djeca.

Informacija o bombardiranju koje još nije potvrđeno iz službenog izvora.

Moguće je da su turski lovci napad izveli slučajno, smatrajući seljane pripadnicima Radničke stranke Kurdistana, dodaje se iz istog izvora.

29.12.2011. 09:42:10
Novi komentar
nužno
nužno