« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
NOVE TENZIJE

Turska oštro prijeti Asadu: Tiranima je prošlo vrijeme

"Takav čelnik mora shvatiti da je njegovo vrijeme prošlo, kao što je prošlo i vrijeme tiranskih režima" rekao je turski premijer Erdogan

Fotografija vijesti
Više o

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

Tayyip Erdogan

,

prosvjedi u Siriji

Za vrijeme svog posjeta Libiji turski se premijer Erdogan oštro obrušio na sirijskog predsjednika Bašara al-Asada zbog toga što neprestano šalje vojsku na sve glasniji narod koji želi promjenu vlasti, prenosi Hina.

Pohvalivši pobjedu ustanika u Libiji koji su Moamera Gadafija svrgnuli s vlasti, Erdogan je rekao: "Pokazali ste svijetu da nema režima koji može ići protiv volje naroda. To moraju shvatiti oni koji tlače narod u Siriji".

"Takav čelnik mora shvatiti da je njegovo vrijeme prošlo, kao što je prošlo i vrijeme tiranskih režima", dodao je, smjerajući na sirijskog predsjednika. Njegov govor na turskom jeziku prevodio se na arapski.

Turska koja već niz godina ima dobre odnose sa Sirijom, distancirala se od režima u Damasku pošto ga nije uspjela nagovoriti na prekid represije.

Erdogan je doputovao u Libiju iz Tunisa, odakle je val pobuna zapljusnuo arapski svijet, nakon prve etape u Egiptu. Čelnici tih triju zemalja svrgnuti su u narodnoj pobuni.

16.09.2011. 17:52:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Aurelije
    16.09.2011. 18:12
    Američki igrač.
Novi komentar
nužno
nužno