« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
FONDOVI

Turističkim projektima na nerazvijenim područjima do 200.000 kuna

Hrvatska turistička zajednica objavlila je javni poziv za sufinanciranje na projekata turistički nerazvijenim područjima

Možete dobiti do 200 tisuća kuna
Možete dobiti do 200 tisuća kuna (Arhiva)
Više o

EU fondovi

,

fondovi

,

pozivi za financiranje

Cilj je poziva doprinjeti izgradnji, obnovi i podizanju kvalitete smještajnih kapaciteta i dodatnih turističkih sadržaja na turistički nerazvijenim područjima, (posebice na područjima s oznakom „PPS destinacija"), razvoju turističke ponude s većom dodanom vrijednošću koja će omogućiti veću prosječnu potrošnju turista te općem razvoju gospodarske aktivnosti i povećanju zaposlenosti na turistički nerazvijenim područjima, posebice u razdoblju pred i posezone.

Korisnici potpora su trgovačka društva, obrti, OPG-i/seljačka domaćinstva registrirana za pružanje ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te javne ustanove.

U smislu ovog poziva, pod turistički nerazvijenim područjem smatraju se područja svih kontinentalnih županija, osim područja Grada Zagreba, te sva naselja s područja ostalih županija, koja na svojem području nemaju izlaz na more

Intenzitet potpore iznosi do 50% ukupnih troškova tj od 50.000 do 200.000,00 kuna.

Sredstva potpore odobravaju se za sljedeće programe:

1. Biciklizam - potrebna infrastruktura i oprema za bike odmorišta, bike servisi, bike&bed smještaj i dr.

2. Aktivni odmor - potrebna infrastruktura i oprema za izletišta, špilje, rafting, stijene za penjanje, vidikovce, igrališta, i dr.

3. Wellness i zdravlje - izgradnja ili obnova vanjskih bazena tlocrtne površine najmanje 30 m² i unutarnjih bazena tlocrtne površine najmanje 20 m², wellness i drugi rekreacijski sadržaji i dr.

4. Vino i gastronomija - kušaonice vina i drugih pića i gastro proizvoda, vinotočja, pokretne kuhinje za show cooking i dr.

5. Razvoj, obnova i podizanje kvalitete smještajne ponude - izgradnja novih ili rekonstrukcija postojećih smještajnih kapaciteta - hotel, hostel, aparthotel, turistički apartmani i pansion

6. Izgradnja, obnova i opremanje kampova, kamp naselja, kampirališta i kamp odmorišta

7. Uređenje i stavljanje u turističku funkciju javnih sadržaja i turističke infrastrukture - izletišta, vidikovci, promatračnice, poučne pješačke staze, biciklističke, vinske i druge tematske staze, špilje, stijene za penjanje, golf vježbališta, plaže na jezerima, rijekama, šljunčarama, turistički brod, vlak i dr.

8. Podizanje kvalitete smještajnih objekata i uređenje/izgradnja dodatnih sadržaja uz smještajne objekte - uvođenje sustava za grijanje i/ili hlađenje u smještajne objekte, ugradnja dizala u smještajne objekte, dvorane za sastanke, vanjski bazeni tlocrtne površine najmanje 30 m² i unutarnjih bazena tlocrtne površine najmanje 20 m², dodatni sadržaji uz bazene, bazeni za djecu, wellness ponuda, whirlpool, solarij, sauna, sportsko-rekreacijski i zabavni sadržaji, prostori za tematska i zabavna događanja, prostori za beauty programe, fitness/vježbe i holističke programe, igraonice i sadržaji za djecu, sadržaji za održavanje poslovnih sastanaka i konferencija, sadržaji i/ili elementi pristupačnosti za osobe s invaliditetom i dr.

Rok za podnošenje kandidatura je 27. veljače 2015. godine.

Savjetnici za iskorištavanje fondova koji će vam pomoći u kandidaturi dostupni su na mailu info@eufondovi.hr.

 

22.01.2015. 12:01:00
Novi komentar
nužno
nužno