« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
CRVENOZLATNI

Turcima je Galatasaray najdraži klub

Turski ljubitelji nogometa su strastveni navijači, a derbiji između velikih istanbulskih ekipa privlače pred televizijske ekrane milijune gledatelja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

nogomet

,

Turska

,

navijači

,

Fenerbahçe

,

Galatasaray

Najomiljeniji turski nogometni klub je Galatasaray, ispred svojih vječnih istanbulskih suparnika Fenerbahcea i Besiktasa, rezultati su ispitivanja javnog mišljenja koje je proveo dnevnik "Hurriyet".

Klub, čiji je dres crvene i zlatne boje, osnovan 1905. i pobjednik Kupa UEFA 2000., omiljen je kod 33,8 posto navijača. Njegov najveći suparnik Fenerbahce, osnovan 1907. i četvrtfinalist Lige prvaka 2008., dobio je simpatije 26,6 posto ispitanika, dok je treći istanbulski klub Besiktas omiljen kod 18,4 posto navijača.

Jedini nogometni klub koji nije iz Istanbula, a osvojio je tursko nogometno prvenstvo šest puta u razdoblju od 1975. do 1984., je klub s Crnog mora Trabzonspor, koji je omiljen kod 10,1 posto navijača. Što se tiče trenutačno vodećeg u prvenstvu Bursaspora, on je dobio simpatije svega 2,9 % ispitanika.

Turci su strastveni navijači, a derbiji između velikih istanbulskih ekipa privlače pred televizijske ekrane milijune gledatelja. Prema ovom ispitivanju 57 ispitanika je izjavilo da je spremno propustiti sastanak - npr. vjenčanje bliske osobe ili izlazak na Valentinovo - da bi prisustvovali istanbulskom derbiju. (hina/metro-portal)

11.04.2010. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno