« Biznis
objavljeno prije 2 godine i 11 mjeseci
EHHH...

TUI razmatra produljenje ljetne sezone

Europska turistička grupa TUI izvijestila je u srijedu da je prvu polovinu fiskalne godine zaključila s gubitkom, ali očekuje dobru ljetnu sezonu, signaliziravši da bi je mogla produljiti do studenoga

Što će se dogoditi?
Što će se dogoditi? (Arhiva)
Više o

turizam

,

sezona

,

TUI

Pandemija je teško pogodila TUI, koji je u šest mjeseci zaključno s krajem ožujka poslovao s gubitkom prije kamata i poreza od 1,3 milijarde eura. U istom prošlogodišnjem razdoblju iznosio je 746 milijuna eura.

Prihod mu je potonuo na 716,3 milijuna eura, sa 6,6 milijardi eura u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Smatraju ipak da je najgore iza njih, s obzirom na postupno otvaranje europskih ljetovališta.

Nove rezervacije udvostručile su se od travnja, budući da klijenti iz Njemačke i Belgije pojačano traže programe za odmor nakon zimskih zaključavanja.

U Velikoj Britaniji rezervacije će porasti u sljedećim tjednima, paralelno otvaranju novih odredišta, procjenjuju.

"Kada vidite kako rezervacije pristižu... možemo reći da ćemo pozitivno poslovati u četvrtom tromjesečju", rekao je novinarima izvršni direktor TUI-a Fritz Joussen.

"S obzirom na veliku potražnju za odmorom, moguće je i produljenje ljetne sezone na listopad i studeni", dodao je Joussen.

Britanija spada među najveća tržišta TUI-ja, uz Njemačku, a vlada je prošlom tjednu objavila da bi mogla omogućiti putovanja od 17. svibnja, ali samo prema ograničenom popisu odredišta koja nakon povratka neće uključivati obavezu karantene.

Španjolska i Grčka, popularna TUI-jeva odredišta, izbačena su s britanske "zelene liste" odredišta niskog rizika, a u TUI-ju očekuju da će se to promijeniti prilikom ažuriranja popisa krajem mjeseca.

Povratak Britanaca bio bi dobrodošao poticaj za gospodarstva južne Europe, zbog izdašne potrošnje na putovanjima, tumači Reuters, podsjećajući da turizam u Grčkoj čini oko petine BDP-a, a u Španjolskoj desetinu.

Britanija je Portugal stavila na popis i rezervacije su odmah poskočile, objavio je TUI.

TUI je prije pandemije organizirao odmor za 23 milijuna turista godišnje, a do sada je za ovo ljeto dobio oko 2,6 milijuna rezervacija, za 69 posto manje nego u pretpandemijskoj 2019. godini.

12.05.2021. 18:57:00
Novi komentar
nužno
nužno