« Hi-tech
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
EHHH...

Trump traži svoj Twitter račun natrag

Bivši američki predsjednik Donald Trump zatražio je od suda da mu vrati njegov Twitter račun. u pokušaju da ishodi ukinuće trajne zabrane korištenja te društvene platforme

Trump ga hoće natrag...
Trump ga hoće natrag... (Arhiva)
Više o

Donald Trump

,

Twitter

Donald Trump, bivši predsjednik SAD podnio je preliminarni zahtjev protiv internetskog diva Twittera u petak, zahtijevajući brzi povratak svoga računa.

Trump tvrdi da je Twitter otkazao njegov račun, koji je imao oko 80 milijuna sljedbenika, zbog pritiska političkih protivnika.

Trumpu je zabranjeno korištenje stranice 8. siječnja "zbog rizika od daljnjeg poticanja na nasilje", rekao je Twitter u to vrijeme.

Također je zaključan iz Facebooka i YouTubea nakon što je optužen da je poticao svoje pristaše da nahrupe na Kapitol u Washingtonu u siječnju.

To se dogodilo nakon njegovih neutemeljenih tvrdnji o prijevari, u vrijeme kad je izgubio predsjedničke izbore od Joea Bidena.

Odvjetnici su rekli da je Trumpov Twitter račun postao "digitalna gradska vijećnica" i važan izvor vijesti i informacija o poslovima vlade.

Međutim, "cenzura i prethodna ograničenja" Trumpovog Twitter računa neinstitucionalno su kršenje slobode govora, rečeno je u zahtjevu koji je podnesen sudu.

"Zemlja se neće okoristiti od pokušaja ograničavanja političkog govora. Još manje će joj koristiti pokušaj ušutkavanja političkih govornika."

02.10.2021. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno