« Svijet
objavljeno prije 3 mjeseca i 7 dana
AJOJ

Trump je uvjeren da će pobijediti

Bivši američki predsjednik Donald Trump kazao je na skupu u Iowi u subotu da će na ovogodišnjim izborima sigurno pobjediti sadašnjeg stanara Bijele kuće Joea Bidena

Siguran u pobjedu
Siguran u pobjedu (Arhiva)
Više o

Donald Trump

,

Joe Biden

,

izbori u SAD

Točno na treću godišnjicu napada svojih pristaša na Capitol Trump je održao dva skupa u Iowi, maloj američkoj državi na srednjem zapadu, koja 15. siječnja prva počinje s republikanskim predizborima za stranačku predsjedničku nominaciju.

Republikanski milijarder koji sanja o ponovnom izboru u studenome unatoč tomu što ima četiri kaznene prijave, za osam će se dana tako suočiti s biračima prvi put nakon strmoglavog odlaska s predsjedničke funkcije 20. siječnja.

Donald Trump u dugom je govoru uvjeravao svoje pobornike u Iowi da će pobijediti treći put na predsjedničkim izborima u studenome. On, naime, nikada nije priznao poraz na izborima prije četiri godine i tvrdi da mu ih je Biden ukrao.

Opisujući Joea Bidena kao najgoreg predsjednika u povijesti Sjedinjenih Država, Trump je pred stotinama pristaša rekao da je zemlja u velikom padu i da joj prijeti nova velika depresija. Sebe pritom smatra posljednjom prilikom za spas.

Unatoč svim kontroverzama ankete Trumpu daju veliku prednost nad dvama najvećim republikanskim protukandidatima Nikki Haley i Ronom DeSantisom.

U Iowi i mnogim konzervativnim državama diljem zemlje ima vrlo lojalnu bazu koja se oglušuje na njegove eskapade i pravne probleme.

07.01.2024. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno