« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
POPLAVE

Tropska oluja Nicole poharala Jamajku

Na Jamajci je oluja izazvala poplave u kojima su se utopile dvije starije osobe i šesteročlana obitelj

Kabanica
Kabanica (Getty Images)
Više o

Jamajka

,

tropska oluja

,

vremenske nepogode

Kratkotrajna tropska oluja Nicole izazvale je bujice u kojima je na Jamajci život izgubilo osam osoba, a Florida, Kuba, Kajmanski otoci i Bahami su srijedu pogođeni obilnim kišama.

Snažna oluja počela je u srijedu ujutro a do srijede popodne je oslabila tako da se kubanski i meteorolozi iz SAD-a razilaze u mišljenju je li to uopće i bila tropska oluja.

Američki meteorolozi su rekli da Nicole nema čvrsto određeno središte te da je bila" marginalan sustav". Nicole se pretvorila u u široku masu grmljavinskih oluja koje bi se, po najavama meteorologa, u srijedu u noći trebale kretati u smjeru sjever-sjeveroistok između Floride i Bahama a do petka preko država na središnjem dijelu atlantske obale SAD-a.

Sva upozorenja na tropsku oluju su povučena no oluja još uvijek izaziva obilne padaline na Jamajci, Kajmanskim otocima, Kubi, Bahamima i južnoj Floridi. Još uvijek postoji prijetnja iznenadnih bujica i odrona u planinskim područjima, rekli su meteorolozi centra za uragane.

Na Jamajci je oluja izazvala poplave u kojima su se utopile dvije starije osobe i šesteročlana obitelj.(hina/metro-portal)

30.09.2010. 08:12:42
Novi komentar
nužno
nužno