« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
IZBORI U ARIZONI I MICHIGANU

Trka za republikansku nominaciju dovedena do usijanja

Pobjeda Santoruma mogla bi zadati težak udarac Romneyu i već dugotrajne sumnje u njegovu sposobnost za osvajanje republikanske nominacije pretvoriti u paniku u vrhu stranke

Fotografija vijesti
Više o

republikanci

,

Rick Santorum

,

Mitt Romney

Pobijedi li Rick Santorum na republikanskim stranačkim predizborima u Arizoni i Michiganu, utrka za republikanskog predsjedničkog kandidata mogla bi se pretvoriti u pravi kaos za tu stranku, prenosi Hina.

Mitt Romney, nekoć vodeći kandidat i unaprijed proglašeni pobjednik utrke za nominaciju, i Santorum imaju podjednake šanse u Michiganu, državi u kojoj je Romney odrastao, a njegov otac bio direktor automobilske tvrtke i popularni guverner.

Pobjeda Santoruma mogla bi zadati težak udarac Romneyu i već dugotrajne sumnje u njegovu sposobnost za osvajanje republikanske nominacije pretvoriti u paniku u vrhu stranke.

Republikanci, međutim, sumnjaju i u pobjedničke sposobnosti Santoruma, tvrdog konzervativca koji je izazvao kontroverze komentarima o društvenim pitanjima kao što su kontrola rađanja, prenatalno testiranje i vojna služba žena.

Santorumovo jačanje i Romneyev pad potaknuli su nagađanja o uključivanju novih kandidata u utrku koja bi mogla trajati sve do konvencije Republikanske stranke u kolovozu.

27.02.2012. 13:55:01
Novi komentar
nužno
nužno