« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
HELMAND

Trinaest civila ubijeno u eksploziji u Afganistanu

Vjerojatno je riječ o bombi kućne izrade, jer trenutačno ništa ne upućuje na to da ju je aktivirao samoubojica, izjavio je glasnogovornik NATO-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Afganistan

,

Afganistan eksplozija

Trinaest civila poginulo je, a nekoliko desetaka ih je ranjeno u srijedu u eksploziji na tržnici u pokrajini Helmand, uporištu talibana na jugu Afganistana, rekao je glasnogovornik NATO-a.

"Vjerojatno je riječ o podmetnutoj bombi kućne izrade, jer trenutačno ništa ne upućuje na to da ju je aktivirao samoubojica", rekao je glasnogovornik.

ISAF je helikopterom evakuirao 40 ranjenih.

Afganistansko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je eksploziv bio postavljen na bicikl te da je naprava aktivirana iz daljine.

Žrtve su se okupile na tržnici u blizini Laškar Gaha, središta Helmanda, kako bi dobile besplatno sjeme, rekao je Daud Ahmadi, glasnogovornik pokrajinskih vlasti. (hina/metro-portal)

31.03.2010. 13:58:10
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    31.03.2010. 15:26
    USa je pobila bise civila s namjerom nego sto je poginulo ratnika u nekoliko ratova kao i da stoji iza svakodnevnih teroristickih akcija u Iraku i drugdje. Ameriku treba staviti pred stub srama, inace je to nasa sramota drzavnih, sudski i medija..
Novi komentar
nužno
nužno