« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Trideset i četvrti kongres ADEE u Zagrebu od 3. do 6. rujna

Tema: "Career Development in Dental Education"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

stomatologija

,

ADEE

,

Vjekoslav Jerolimov

Trideset i četvrti kongres Association for Dental Education in Europe (ADEE) održat će se u Hrvatskoj od 3. do 6. rujna, izvijestio je danas predsjednik Organizacijskog odbora Vjekoslav Jerolimov.

To je prvi put da se u povijesti te ugledne i važne akademske udruge, u koju je učlanjena većina europskih stomatoloških fakulteta, ali i najznačajniji stomatološki fakulteti iz svijeta, njezin kongres održava u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe.

Svake je godine glavna tema posvećena sadržaju, važnom u modernom edukacijskom procesu (npr. učenje na daljinu, etika u edukaciji, modernizacija i harmonizacija kurikuluma itd.). Ove je godine, na prijedlog domaćina, određena glavna tema kongresa "Career Development in Dental Education".

Stomatološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu dobio je organizaciju tog kongresa nakon niza pokušaja, a kako napominje Jerolimov, kongres se po prvi put održava izvan Europske zajednice, pa to smatra značajnim uspjehom zagrebačkog Stomatološkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu i Republike Hrvatske.

Sudionici kongresa mahom su bivši, sadašnji i budući dekani i prodekani institucija-članica, kao i svi važniji stručnjaci koji se posebno bave metodama i tehnikama učenja i poučavanja u stomatologiji. Prijavljeno je više od 250 sudionika iz 40 zemalja s pet kontinenata.

Kongres će se održati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, a pokrovitelji su mu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Sveučilište u Zagrebu. (HINA)

29.08.2008. 18:37:24
Novi komentar
nužno
nužno