« Zagreb
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
NAJAVE

Tribina Psihologija identiteta – pitanja roda i spola

Domaći medijski i javni prostor posljednjih je mjeseci zatrovan debatama o „čuvenoj" Istanbulskoj konvenciji i pitanjima roda i spola koja iz nje navodno izviru

Pitanja roda i spola na tribini
Pitanja roda i spola na tribini (Arhiva)
Više o

spol

,

identitet

,

tribina

,

Istanbulska konvencija

,

rodna ideologija

,

rod

Zagrebačka podružnica Hrvatskog bioetičkog društva i Suradnički krug studenata Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku pozivaju sve zainteresirane na tribinu iz ciklusa Aporije psihe.

Tribina pod naslovom „Psihologija identiteta - pitanja roda i spola" održat će se u srijedu, 18. travnja 2018. godine, s početkom u 18.00 sati, u dvorani „D7" na Filozofskom fakultetu. Gostuju Nataša Jokić Begić (Filozofski fakultet, Odsjek za psihologiju, Zagreb), Željka Kamenov (Filozofski fakultet, Odsjek za psihologiju. Zagreb) i Ana Maskalan (Institut za društvena istraživanja, Zagreb).

Domaći medijski i javni prostor posljednjih je mjeseci zatrovan debatama o „čuvenoj" Istanbulskoj konvenciji i pitanjima roda i spola koja iz nje navodno izviru.

Fenomeni identiteta, roda i spola bivaju zakriveni osobnim ideološkim izborima koji udaljavaju od znanstvene spoznaje njihove prirode i otvaraju potenciju semantičkog vrludanja, poklanjajući prostor neargumentiranoj raspravi.

Zapodjenutu temu usmjerit ćemo prema psihologijskom i filozofijskom rezoniranju, a tribinu obogatiti sudjelovanjem transrodne osobe u govorničkoj postavi.

Facebook stranica događaja

Moderatura: Tamara Drašković, Luka Janeš

12.04.2018. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno