« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
UPOZORENJE

Tri ruska ratna broda u misiji u blizini Sirije

Tri ruska ratna broda prošla su u četvrtak kroz turski tjesnac Bospor a plove, kaže ruski vojni izvor, prema istočnom Mediteranu, blizu Sirije

Priazovje je već u Sredozemlju
Priazovje je već u Sredozemlju (warfare.be)
Više o

Minsk

,

Sirija

,

ruski ratni brodovi

,

ratni brodovi

,

Priazovje

,

Novočerkask

Ratni brod za izviđanje i prikupljanje podataka SSV-201 'Priazovje' prošao je kroz tjesnac u turskoj prijestolnici Istanbulu u pratnji velikih desantnih brodova 'Minsk' i 'Novočerkask', izvijestio je fotograf AFP-a.

'Priazovje' je u nedjelju navečer isplovilo iz Sevastopolja, ukrajinske luke u kojoj je stacionirana ruska crnomorska flota, 'u misiju na istoku Sredozemnog mora', rekao je ruski vojni izvor a prenosi ruska agencija Interfax. Interfax je usto naveo da 'Minsk' i 'Novočerkask' trebaju uploviti u istočno Sredozemlje 5. ili 6. rujna.

Rusija stalno ima više ratnih brodova u istočnom Mediteranu gdje se smjenjuju otkako je prije dvije i pol godine izbila sirijska kriza.

Nakon napada kemijskim oružjem u predgrađu Damaska 21. kolovoza za koji Amerikanci optužuju režim Bašara al-Asada, američki predsjednik Barack Obama je zatražio od Kongresa da glasuje za zračne napade u Siriji. Moskva se tome oštro protivi.

Rusija, glavni saveznik režima u Damasku kojemu doprema oružje, koristi se vojnom bazom u luci Tartusu, 220 km sjeverozapadno od Damaska, od vremena Sovjetskog Saveza.

06.09.2013. 08:01:00
Novi komentar
nužno
nužno