« Lifestyle STANOVANJE
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
WOW!

Tri ljetne biljke za prekrasan balkon

Nije to baš jednostavno niti lako, zato evo tri biljke prekrasnih cvjetova koje će ukrasiti vaš balkon

Možda ne baš ovako, ali može se doći blizu...
Možda ne baš ovako, ali može se doći blizu... (Arhiva)
Više o

cvijeće

,

balkon

,

gazanija

,

pelargonija

,

verbena

Balkon pun cvijeća nešto je što svima zapne za oko, a vjerujemo da gotovo i da nema osobe koja se ne sjeća nečeg takvog makar iz djetinjstva, od bake ili susjede koja je svojim "zelenim prstima" pretvarala betonske rugobe u oaze mira i odmora.

Naravno, nije to baš jednostavno niti lako, zato evo tri biljke prekrasnih cvjetova koje će ukrasiti vaš balkon

Gazanija - prepoznat ćete je po velikim cvjetovima čije latice dolaze u kombinacijama raznih boja. Boje variraju od bijele, žute, zlatnožute, narančaste, tamnocrvene do tamnoljubičaste. Upravo zahvaljujući bogatstvu boja, cvjetovi gazanije uljepšat će vaš balkon. Ovaj tip cvijeća nije osjetljiv na visoke temperature, a dobro podnosi direktno suncezbog čega ga možete držati na svom balkonu i usred najvećeg ljeta. Važno je jedino da gazaniju redovno zalijevate kako se zemlja u kojoj raste ne bi osušila, već uvijek bila dovoljno vlažna i nahranjena.

Pelargonija - vrlo popularna kao balkonsko cvijeća, a poznata je po tome što cvjeta cijelo ljeto. Ovo cvijeće popularno je najviše zbog divnih šarenih cvjetova jarkih boja, a dijelimo ih na dvije različite vrste. Naime, pelargonije mogu biti grmolike (zonale) i puzavice. Zahvaljujući tome što podnose visoke temperature i direktno sunce, idealne su kao ljetno ukrasno cvijeće.

Verbena - cvjetovi ove biljke pomalo podsjećaju na kišobrančiće, a dolaze u raznim bojama. Cvjetovi verbene najčešće su bijeli, žuti, crveni ili ljubičasti. Verbena bez sumnje pripada najljepšim balkonskim biljkama, iako se ponekad sadi i na vrtnim gredicama. Vrlo je zahvalna za uzgoj jer ne zahtijeva posebne uvjete, a podnosi i direktno sunce zbog čega je idealna kao ukrasna ljetna biljka. Izdržat će veliku sušu i nedostatak padalina, a zalijevanje je potrebno tek kad se zemlja potpuno osuši.

09.07.2017. 15:40:26
Novi komentar
nužno
nužno