« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
BRAVO

Tri djevojke s interaktivnom bajkom osvojile glavnu nagradu na ovogodišnjem Hack It! hackathonu

Tim Tartle s idejom interaktivne bajke pobjednik je drugog po redu Hack It! hackathona u organizaciji Hrvatskog Telekoma i startup inkubatora hub:rauma

Interaktivna bajka pobijedila na hackathonu
Interaktivna bajka pobijedila na hackathonu (Arhiva)
Više o

Hackathon

,

tim Turtle

,

Hack It!

Tri djevojke čine tim Tartle, koji je sa svojim projektom interaktivne bajke jučer pobijedio na drugom po redu Hack It! hackathonu u organizaciji Hrvatskog Telekoma i DT startup akceleratora hub:rauma.

Pobjednička ekipa koja je predstavila interaktivnu bajku namijenjenu mlađim uzrastima osvojila je glavnu nagradu od 30.000 kuna i mogućnost pristupa start-up akceleratoru DT-a. Aplikacija Teama Tartle, iza kojeg stoje Maja Subotić Šušak, Andreja Smetko i Mirela Ćosić, koristi proširenu stvarnost kako bi komunicirala s djetetom putem smartfona.

Ona ga „sluša" i zavisno o ključnim riječima u okolini stvara virtualne predmete i likove. Glavni kriteriji za izbor pobjednika bili su inovativnost i razvijenost ideje te njen tržišni potencijal. Prilikom osmišljavanja ideje natjecatelji su mogli koristiti najmoderniju tehnologiju današnjice poput virtualne i proširene stvarnosti.

Nagradu je pobjednicama dodijelila Nataša Rapaić, članica Uprave i glavna operativna direktorica za privatne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Ovogodišnji Hack It! hackathon okupio je deset timova sastavljenih od dizajnera, programera i mladih stručnjaka iz segmenta marketinga i menadžmenta, koji su 24 sata smišljali inovativna komunikacijska rješenja budućnosti.

30.10.2017. 14:30:00
Novi komentar
nužno
nužno