« Život
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
HMMM...

Trebaju li nam maske u školama?

CDC u petak je objavio tri nove studije u tjednom izvješću o morbiditetu i mortalitetu koje naglašavaju koliko je važno nositi pokrivalo kako bi se spriječilo širenje virusa i kako bi nastava uživo bila sigurnija

Potrebne su?
Potrebne su? (Arhiva)
Više o

škola

,

maske za lice

,

maske

Maske su postale gotovo pa obavezna oprema, kad izlazimo bez njih možemo se samo prošetati po parku, stoga nije loše vidjeti kakva je nihova korist u školama.

Ove studije otkrile su da škole u kojima ne postoje univerzalna pravila o nošenju maski imaju veće šanse za izbijanje žarišta. U cijeloj zemlji, u okruzima u kojima nema obveznog nošenja maski broj pedijatrijskih slučajeva covida-19 povećao se gotovo dvostruko brže u tom istom razdoblju.

Jedan izvještaj iz Arizone otkrio je da škole u dva najnaseljenija okruga u toj državi imaju 3.5 puta veće šanse za izbijanje žarišta ako nemaju obvezno nošenje maski u usporedbi sa školama u kojima se nose maske od prvog dana.

>> Savjeti za početak školske godine >>

Maske mogu spriječiti izbijanje žarišta

Univerzalna pravila o nošenju maski važna su za škole, a ova studija naglašava da maske mogu smanjiti širenje koronavirusa i spriječiti izbijanje žarišta u školama.

Drugi izvještaj je otkrio da je nakon dva tjedna od početka nastave prosječan broj pedijatrijskih covid slučajeva bio niži u okruzima u kojima je bilo obvezno nošenje maski u školama (16.32 po 100,000/danu) u usporedbi s okruzima u kojima maska nije bila obvezna (34.85 slučajeva po 100,000/danu). Ti podaci pokazuju kako određene mjere mogu smanjiti teret na zdravstveni sustav.

Treći izvještaj pručavao je zatvaranje škola zbog covida-19, a pokazalo se da je unatoč tome što je oko 1.800 škola bilo zatvoreno ove školske godine, čak 96% javnih škola i dalje je bilo otvoreno i nastava se održavala uživo. CDC navodi da je jedna od njihovih glavnih smjernica to da osiguraju učenicima sigurno okruženje za učenje uživo, a smatraju da se to može postići korištenjem pokrivala.

>> Koje maske zapravo rade? >>

CDC ističe da ove studije pokazuju koje smjernice pokazuju što može pomoći u sprječavanju širenja virusa. Promoviranje cijepljenja za određene skupine, nošenje maski i testiranje dokazane su metode uz koje idemo prema kraju pandemije, navode iz CDC-a.

25.09.2021. 11:00:00
Novi komentar
nužno
nužno