« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POZIV ASTRONAUTIMA

Traže se radnici s iskustvom u svemirskom letenju

Bigelow Aerospace tvrtka je koja bi mogla biti spas nekima od tisuća radnika koje u NASA-i čeka otkaz

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

NASA

,

posao

,

astronauti

,

bigelow aerospace

Svi oni astronauti koji se plaše za vlastitu karijeru u NASA-i stiglo je veliko olakšanje u vidu nove privatne tvrtke koja zapošljava isključivo svemirske letače. Bigelow Aerospace iz Las Vegasa koju vodi poznati hotelijer Robert Bigelow objavila je natječaj za zapošljavanje na svojim internetskim stranicama. Glavna odrednica natječaja je iskustvo letenja u svemiru što ograničava broj potencijalnih aplikanata na 500-ak.

Natječaj je stigao u pravo vrijeme obzirom da NASA planira umiroviti posadu shuttlea krajem godine. Kako ne postoji nikakva nova letjelica koja bi nastavila svemirski program, tisuće ljudi vjerojatno će ostati bez posla.

Bigelow pak traži djelatnike za svoj planirani svemirski kompleks čiji se prototipovi već nalaze u orbiti. Tvrtka namjerava postavljati niz svemirskih „nastambi" koje bi se mogle koristiti za istraživanja, turizam, proizvodnju i ostale djelatnosti.

U sklopu upravljanja kompleksom, astronauti bi trebali ići i na svemirske šetnje. Plaća nije navedena, ali se spominje to da posao uključuje i intenzivnu suradnju s marketinškim odjelom kako bi se osigurala državna i korporativna klijentela. Bigelow treba 45 djelatnika, ponajviše inženjera i tehničkog osoblja. Točan broj traženih astronauta nije naveden.

16.03.2010. 08:41:00
Novi komentar
nužno
nužno