« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
napad na navijača Dinama

Torcidaš optužen za zločin iz mržnje

Šibenska policija promptno reagirala na težak napad motiviran mržnjom prema drugom navijaču

ozlijeđeni mladić
ozlijeđeni mladić
Više o

Dinamo - Hajduk

,

BBB

,

zločin iz mržnje

,

napad na navijača

Šibenska policija danas je podnijela kaznenu prijavu protiv 20-godišnjaka iz Okruga Donjeg koji je prije tri dana u Rogoznici, razbivši mu bocu na glavi, teško ozlijedio godinu dana starijeg navijača Dinama te nasrnuo na 36-godišnjaka koji se umiješao u obračun kako bi spriječio daljnji sukob, doznaje se u policiji.

Nakon kriminalističke obrade 20-godišnjak je priveden istražnom sucu šibenskog Županijskog suda. Kao otegotnu okolnost policija je navela da je kaznena djela nasilničkog ponašanja i nanošenja teških tjelesnih ozljeda počinio motiviran mržnjom.

Zločin iz mržnje Zakon definira kao teži oblik kaznenog djela počinjen zbog mržnje na temelju rase, spola, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, društvenog položaja ili sličnih osobina.

Izgred zbog kojeg je 20-godišnjak priveden istražnom sucu dogodio se 8. kolovoza u Rogoznici. Na godinu dana starijeg mladića nasrnuo je na lokalnom malonogometnom igralištu, jer je navijač Dinama bio odjeven u plavu majicu s obilježjima navijačke skupine Bad Blue Boys, kažu u policiji.

Izvor: Hina

11.08.2009. 19:57:05
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    12.08.2009. 00:55
    Mozga fali! Mozga fali!
Novi komentar
nužno
nužno