« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
SPLIT

Torcida traži da Gradsko vijeće raspravlja o Hajduku

Očekuje se da će Joško Svaguša na sutrašnjoj sjednici podnijeti izvješće o stanju u klubu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Drago Sopta/Cropix)
Više o

Hajduk

,

Torcida

,

Joško Svaguša

Uoči sutrašnje sjednice splitskog Gradskog vijeća na čijem je dnevnom redu i informacija u svezi Hajduka, Klub navijača Torcida danas je u dopisu upućenom vijećnicima zatražio da se u dnevni red sjednice uvrste i tri Torcidina zahtjeva. To su rasprava o Kodeksu upravljanja Hajdukom, rasprava o raspisivanju javnog natječaja za ključne pozicije u klubu, te da se javno objavi financijsko izvješće o poslovanju Hajduka kako bi se izbjegla nesuglasja u javnim istupima bivšega predsjednika Mate Peroša i sadašnjeg Joška Svaguše oko toga koliko je novca ostalo u klupskoj blagajni prilikom primopredaje vlasti između njih dvojice.

"Kao udruga sa 8.360 članova smatramo da je Kodeks upravljanja Hajdukom nužan korak u trasiranju kluba na ispravne staze. Ukoliko Gradsko vijeće smatra da čelnici Hajduka ne trebaju djelovati u skladu s Kodeksom kojeg je potpisom podržalo više od 34.000 navijača, molimo da nam vijećnici obrazlože takvo mišljenje i iza njega stanu svojim imenom i prezimenom", ističe se u današnjem dopisu Kluba navijača Torcida.

Pozivajući vijećnike na raspravu o raspisivanju javnog natječaja za ključne pozicije u klubu, Klub navijača Torcida navodi kako pri tomu treba formirati stručne i neovisne komisije za njegovu provedbu.

"Natječaj je kriterij demokratskog standarda poslovanja, a nužan je posebno u tvrtkama u većinskom gradskom vlasništvu, kao što je Hajduk", poručuje TorcidaVijećnici SDP-a su na sjednici Gradskog vijeća 14. listopada ove godine zatražili od gradonačelnika Željka Keruma da podnese izvješće o stanju u Hajduku, tvrdeći da je takav zahtjev iznesen i u pismu Hajdukovih navijača kojeg su dobili uoči te sjednice. Kerum je tada odbio taj zahtjev rekavši da Torcida "vrši pritisak", te je pozvao predsjednika Hajduka Joška Svagušu da podnesu izvješće o stanju u tom klubu.

U najavi dnevnog reda sutrašnje sjednice ne navodi se da će Svaguša podnijeti izvješće o stanju u Hajduku, ali se očekuje da će on to ipak učiniti jer je dužnost vršitelja dužnosti predsjednika Hajduka preuzeo ovog ljeta na poticaj gradonačelnika Keruma.

Klub navijača Torcida je u prošlom kolu bojkotirao derbi utakmicu Hajduka i Dinama, objasnivši kako na taj način izražavaju svoje nezadovoljstvo stanjem u klubu. (hina/metro-portal)

04.11.2009. 20:01:59
Novi komentar
nužno
nužno