« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
TALAČKA KRIZA

Torbicom napala naoružanog napadača

POGLEDAJTE VIDEO - Američke TV mreže u srijedu opetovano emitiraju snimku junačkog čina hrabre Ginger Littleton i njezine izjave.

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

talačka kriza

,

ginger littleton

Sastanak školskog odbora u Panama Cityju na Floridi pretvorio se u talačku dramu s prijetnjom napadača naoružana pištoljem koji je zatražio da svi napuste prostoriju osim šestorice muških članova odbora na koje je poslije otvorio vatru. Cijeli izgred zabilježen je kamerom koja je snimala sastanak školskog odbora.

Dok su ostali izlazili iz prostorije, članica odbora Ginger Littleton vratila se i prikrala napadaču s leđa te ga snažno torbicom udarila po desnoj ruci u kojoj je držao pištolj. U svojoj nakani nije uspjela, napadač ju je srušio na pod i okrenuo pištolj prema njoj, ali nije pucao, već ju je opsovao i pustio dao ode.

Clay Duke, 56-godišnji napadač, vidljivo rastrojen mahao je pištoljem pred šestoricom članova odbora i govorio o visokim porezima i otkazu koji je dobila njegova supruga. Na zidu je crvenim sprejem nacrtao znak V u krugu (vendetta - osveta). Na kraju je s nekoliko metara udaljenosti počeo pucati na članove odbora, ali ih je sve promašio srušivši se na pod pogođen s dva hitca pripadnika školskog osiguranja.

Duke je na kraju okrenuo pištolj prema sebi i ubio se postavši jedina žrtva izgreda koji je izazvao. Bill Husfelt, nadzornik školskog okruga u Panama Cityju, izjavio je u srijedu za MCNBC News da je situacija bila "nadrealna".

"On nam je rekao da će umrijeti, da je spreman umrijeti i da ćemo i mi umrijeti ... Po njegovu ste pogledu mogli vidjeti da će biti mrtvih", rekao je Husfelt. Zamjenik načelnika policije u Panama Cityju Robert Colbert rekao je novinarima da je Duke imao revolver kalibra 9 mm, uz pričuvni spremnik i streljivo.

Izgredi s višestrukim ubojstvom i samoubojstvom nisu rijetkost u SAD-u gdje građani legalno posjeduju više od 200 milijuna komada vatrenog oružja. No rijetki su oni koji završe bez nevinih žrtava i u cijelosti budu snimljeni kamerom, poput ovog u Panama Cityju. (hina/metro-portal)

15.12.2010. 20:31:42
Novi komentar
nužno
nužno