« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NAKON TIPURIĆA

Tonći Lazibat je novi dekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta

Osim Lazibata, profesora na katedri za trgovinu, za dekana su bile predložene i profesorice Mirjana Pejić-Bach i Vesna Vašiček

Tonći Lazibat
Tonći Lazibat (efzg.hr)
Više o

Ekonomski fakultet

,

Darko Tipurić

,

Melita Kovačević

,

Multimedijalni centar Kopriva

,

Sa(n)jam knjige

Vijeće Ekonomskog fakulteta u Zagrebu danas je za novog dekana u drugom krugu s 82 glasa izabralo profesora Tonćija Lazibata, izvijestila je na konferenciji za novinare obnašateljica dužnosti dekana tog fakulteta Melita Kovačević.

Primopredaja dužnosti bit će vjerojatno do 1. lipnja ove godine, dodala je.

Za dekana Ekonomskog fakulteta, osim profesora Tonćija Lazibata, predložene su bile i profesorice Mirjana Pejić-Bach i Vesna Vašiček.

Na današnjoj sjednici Fakultetskog vijeća bila su 153 člana, od njih 158, među kojima je bio i dosadašnji dekan Darko Tripurić koji je smijenjen zbog nepravilnosti u radu Međunarodne ljetne škole Ekonomskog fakulteta.

Novoizabrani dekan Ekonomskog fakulteta Tonći Lazibat profesor je na katedri za trgovinu. Rođen je u Dubrovniku 1965., gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku, magistrirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a na Ekonomskom fakultetu u Mostaru obranio je doktorsku disertaciju pod naslovom "Strategija izvoza Republike Hrvatske".

Od akademske godine 1998./99. bio je vanjski suradnik na Ekonomskom fakultetu. U znanstveno-nastavno zvanje docenta izabran je 2000. godine i od tada je u stalnome radnom odnosu na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je za izvanrednog profesora izabran 2003. godine, a za redovitog 2007. godine. (hina/metro-portal)

18.05.2010. 16:55:11
Novi komentar
nužno
nužno