« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
NASTAVAK SLAVONSKE SAGE

Tomislav Ivić opovrgnuo Šišljagićeve optužbe

HDZ je o Šišljagiću sve što je imao rekao javno, o plakatima nemaju pojma, tvrdi Ivić.

(Ivica Pejić/CROPIX)
Više o

HDZ

,

Branimir Glavaš

,

Jadranka Kosor

,

Osijek

,

Tomislav Ivić

,

Vladimir Šišljagić

,

HDSSB

,

optužbe

,

Šišljagić JNA

Predsjednik osječko-baranjskoga HDZ-a i kandidat za župana Tomislav Ivić, koji je s nešto manje glasova od Vladimira Šišljagića (HDSSB) ušao u drugi izborni krug za župana, opovrgnuo je danas na konferenciji za novinare jučerašnje Šišljagićeve izjave da su on, Jadranka Kosor i HDZ odgovorni za letke i plakate koji ga kompromitiraju, a koji su se pojavili u vrijeme predizborne šutnje.

Te optužbe "oficira JNA, kapetana prve klase i lečnika, nisu istinite i ne znam tko je njihov autor", rekao je Ivić.

"Mi smo to o Šišljagiću javno rekli, a to što nam on najavljuje podnošenje kaznene prijave, ne bojimo se", rekao je Ivić i dodao kako ne vidi zašto se zbog "istinitih navoda Šišljagić ljuti, ali je očito da bi spužvom izbrisao da može neke dijelove svoje biografije".

Ivić je ustvrdio kako nije točno da je Šišljagić dragovoljac Domovinskog rata i hrvatski branitelj, a za Spomenicu Domovinskog rata koju je dobio rekao je kako mu je to vjerojatno "sredio njegov mentor Branimir Glavaš".

Istaknuo je da je Šišljagić, kao i mnogi drugi liječnici, radio svoj posao i imao radnu obvezu, pri čemu je dodao da se ipak razlikuju oni koji su bili na prvim crtama bojišta i ostali koji su radili svoj posao.

Na novinarsko pitanje znači li to da će tražiti reviziju sudionika Domovinskog rata koji za to imaju potvrdu, odgovorio je kako nema namjeru to učiniti.

Komentirajući rezultate nedjeljnih lokalnih izbora, Ivić je rekao da je HDZ iznimno zadovoljan izbornim rezultatima te kako je siguran da će u drugome izbornom krugu za župana on pobijediti. Ivić je kandidat koalicije HDZ-HSP-HSU-HSS-HSLS.

Opovrgnuo je današnje špekulacije u nekim medijima po kojima HDZ od Đapića traži da se povuče i istaknuo kako HDZ podupire Antu Đapića, koji se u drugome izbornom krugu bori za dužnost gradonačelnika s osječko-baranjskim županom Krešimirom Bubalom.

U drugome izbornom krugu najavio je pobjedu u 25 općina i gradova u Osječko-baranjskoj županiji. (hina/metro-portal)

19.05.2009. 15:36:17
Novi komentar
nužno
nužno