« Život
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
FORA

Tko još kupuje ploče?

Istraživanje je pokazalo da je većina kupaca vinila stara između 45 i 54 godina, dok se za vinile najmanje interesiraju oni stari između 18 i 24 godina

Koga još zanimaju vinili?
Koga još zanimaju vinili? (Arhiva)
Više o

vinil

,

gramofonska ploča

Gramofonske ploče vratile su se na velika vrata, jer kako navodi The Vinyl Factory, ERA je iznijela podatke da je u 48. tjednu aktualne 2016. godine na vinilne albume potrošeno 2.4 milijuna funti, dok je na digitalne downloade albuma potrošeno svega 2.1 milijun funti.

Podaci se uvelike razlikuju od podataka iznesene u isto vrijeme prošle godine, kada je na vinilne albume potrošeno svega 1.2 milijuna funti, dok je prodaja digitalnih downloada skočila na vrtoglavih 4.4 milijuna funti.

No, nedavna studija provedena od strane britanske tvrtke YouGov pokazala je kako ploče u najvećoj mjeri kupuju usamljeni introverti u srednjim godinama.

Analizirali su podatke bazirane na prodaji vinila tijekom 2016. godine u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Istraživanje je pokazalo da je većina kupaca vinila stara između 45 i 54 godina, dok se za vinile najmanje interesiraju oni stari između 18 i 24 godina.

66% ljubitelja vinila baš svakoga dana sluša glazbu, 33% koristi priliku da je slušaju gdje god mogu, dok njih 59% smatra da je ilegalno skidanje glazbe pogrešno.

Njih 56% svoje osjećaje imaju običaj držati za sebe, dok ih je 69% izjavilo da vole provoditi vrijeme sami sa sobom.

S druge strane, dvije trećine kupaca vinila (68%) kaže kako uživaju u 'live' svirkama svojih omiljenih izvođača na koje rado troše svoj novac kako bi ih podržali.

Samim time se pokazalo i da su kupci vinila puno strastveniji po pitanju glazbe te puno češće odlaze na koncerte od ostatka populacije.

10.12.2016. 11:52:45
Novi komentar
nužno
nužno