« Spektakli
objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana
NAGRADE

Tko je dobio Grammyje?

Multižanrovski umjetnik Jon Batiste osvojio je nagradu za album godine, a R&B duo Silk Sonic uzeo je dva najveća priznanja na ceremoniji dodjele nagrada Grammy održanoj u nedjelju u Las Vegasu

Kome su otišli Grammyji?
Kome su otišli Grammyji? (Arhiva)
Više o

Grammy

,

nagrade

,

Jon Batiste

Jon Batiste je dobio najvažniju nagradu večeri za "We Are", album inspiriran pokretom Black Lives Matter. "Vjerujem u to do srži - ne postoji najbolji glazbenik, najbolji umjetnik, najbolji plesač, najbolji glumac", rekao je Batiste. "Kreativna umjetnost je subjektivna... Samo spustim glavu i radim svaki dan."

Silk Sonic, duo u kojem se nalaze Bruno Mars i Anderson.Paak, osvojio je nagradu za pjesmu i ploču godine za svoj hit nadahnut sedamdesetima "Leave the Door Open". "U ovom trenutku zaista se trudimo ostati skromni", našalio se Paak dok je par primio nagradu.

Olivia Rodrigo, 19-godišnja pjevačica, proglašena je za najbolju novu umjetnicu. "Ovo mi je ostvarenje najvećeg sna. Hvala puno!" rekao je Rodrigo dok je držala svoj trofej.

Dodjela najviših priznanja u glazbi trebala se održati u siječnju ali je odgođena zbog naglog porasta broja slučajeva covida-19 i premještena iz Los Angelesa u MGM Grand Garden Arenu u Las Vegasu. Tisuće gledatelja napunilo je dvoranu, za razliku od prošlogodišnjeg smanjenog događaja na otvorenom.


04.04.2022. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno