« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
SPECIJAL

Tjedan morskih pasa na Discoveryju i Animal Planetu

Ekstravagantan prikaz morskih pasa po prvi put na dva kanala: Tjedan morskih pasa na Discovery Channelu i Animal Plane­tu s rekordnim brojem premijera traje od 25—31. kolovoza

Tjedan morskih pasa na dva kanala
Tjedan morskih pasa na dva kanala (Discovery)
Više o

Discovery Channel

,

Tjedan morskih pasa

,

Animal Planet

Tjedan morskih pasa (Shark Week),  televizijski događaj ljeta koji se ne smije propustiti, vraća se na Discovery Channel i Animal Planet 25. kolovoza. Nakon što je prošle godine potukao sve rekorde gledanosti u američkoj povijesti mreže i postao najgledaniji tjedan ikad (među odraslim osobama starosti 18-49 godina), s više od 50 milijuna gledatelja, Shark Week 2014 dolazi u Hrvatsku s puno akcije i najvećim brojem premijera u jednom tjednu do sada. Shark Week na Discovery Channelu traje od 25-31. kolovoza, a program se emitira svaki dan od 22 sata pa do ponoći.

Strastveni poklonici morskih pasa mogu nastaviti s gledanjem sadržaja posve­ćenog vladarima mora tijekom cijelog rujna u Mjesecu morskih pasa na Ani­mal Planetu (od 21 sat).

Prošle je godine u SAD-u Shark Week preplavio društvene mreže s 4,3 milijuna @sharkweek tweetova, 3,4 milijuna pregleda discovery.com Shark Week video spota i 21,8 milijuna ljudi koji su Shark Week komentirali na Facebooku. Ove će godine program o morskim psima poticati rasprave i u Hrvatskoj, na službenoj Facebook stranici Discovery Channela uz brojna iznenađenja za ljubi­telje morskih pasa.

Gledatelje željne uzbuđenja očekuje veličanstven, prijeteći i tajanstveni prog­ram od kojih će im zastati dah:

•        Leteće ralje su unaprijedile i proširile naše razumijevanje velikih bijelih psina i postale kultnim dijelom programa Tjedna morskih pasa. Leteće ralje: Peraja bijesa (ponedjeljak, 25. kolovoza, 22:00)  program je u kojem se pro­ducent Jeff Kurr vraća sa svojim timom, nevjerojatnim novim kamerama i high-tech podvodnim napravama kako bi pronašao nestalog "mega-morskog psa" zvanog Kolos.

•        Bijeg iz ralja (ponedjeljak, 25. kolovoza, 23:00) prikazuje stvarne snim­ke napada morskih pasa snimljene od strane očevidaca. Upoznat ćemo ljude koji su uspjeli preživjeti napad morskog psa. Uz pomoć svoje snalažljivosti i is­kustva uspjeli su preživjeti i onda podijeliti svoje jezive priče. Shannon Ainslie susreo se s tri velike bijele psine tijekom života, a medicinska sestra Nicole Mo­ore je izgubila ruku u napadu tijekom odmora u Meksiku. Spasila je vlastiti život dajući upute ljudima na plaži kako da joj pomognu sanirati rane. Australski mornarički ronilac Paul de Gelder oslanjao na svoje veliko ronilačko iskustvo i uspio preživjeti nakon što mu je morski pas odgrizao ruku i nogu.

•        Podmornica uhoda (utorak, 26. kolovoza, 22:00) istražuje legendu o "Podmornici", ogromnoj velikoj bijeloj psini s obala Južne Afrike. Ovaj 9-metarski morski pas smatra se najvećom velikom bijelom psinom svih vreme­na. Lokalno stanovništvo vjeruje da je taj morski pas odgovoran za brojne kob­ne napade, ali njegovo postojanje nikada nije dokazano. Ovaj dokumentarni film istražuje dokaze i postavlja pitanje: postoji li "Podmornica"?

•        Morski psi uživo II (srijeda, 27. kolovoza u 22:00) - morski biolog Greg Skomal i tim s kamerama za snimanje morskih pasa putuju na Guadalupe, uda­ljeni otok u Pacifiku, dom najvećih primjeraka velikih bijelih psina na svijetu, kako bi snimili epski sudar titana. Njihova je misija snimiti kako Ralje love tulja­na od dvije tone.

•        Čudovišni morski pas čekićar  (srijeda, 27. kolovoza u 23:00) - prog­ram istražuje morskog psa čekićara koji patrolira vodama Floride posljednjih 60 godina. Tim stručnjaka i ribolovaca želi otkriti misterij i saznati je li legenda stvarna.

•        Veliki bijeli serijski ubojica (četvrtak, 28. kolovoza u 22:00). Produ­cent Jeff Kurr istražuje dva fatalna napada morskih pasa u blizini Vandenberg zračne baze u Kaliforniji. Koristi dokaze s obje lokacije kako bi ustanovio je li isti morski pas odgovoran za oba napada.

•        U jazbini divovskog morskog psa (četvrtak, 28. kolovoza u 23:00) - prati proslavljene istraživače morskih pasa, Jeffa Kerra i Andyja Cassagrandea. Oni su krenuli put Novog Zelanda na misiju života, kako bi istražili pojavljivanja velike bijele psine duge 7 metara, koja sliči legendarnoj psini koju Maori naziva­ju "Gospodar morskih pasa". Jeff i  Any će riskirati sve kako bi pronašli Mega psinu za koju vjeruju da se skriva u vodama Novog Zelanda.

•        Morski psi zombiji (petak, 29. kolovoza u 22:00) - morski psi mogu do­živjeti katatonički šok kad ih se naglo preokrene te se u tom stanju ponašaju poput zombija. Istraživači su godinama proučavali ovaj fenomen, a najnovija istraživanja napada orki na velike bijele psine dokazuju kako orke na poseban način imobiliziraju morske pse. Profesionalni ronilac Eli Martinez vjeruje da mo­že dokazati ovu teoriju i postati prvi čovjek koji će izazvati kakatonički šok kod velike bijele psine. 

•        Mladunčad morskog psa: Rođenje (petak, 29. kolovoza u 23:00) - Dr. Michael Domeier godinama je istraživao Tihi ocean u nadi da će riješiti jedan od najvećih misterija znanosti o morskim psima i otkriti mjesto gdje bijele psine donose na svijet svoje mlade. 2013. je uspio obilježiti gravidnu ženku morskog psa i nazvao je Gil Rakers. Sad se vraća na more kako bi pratio njezino putova­nje i bio prvi koji će snimiti rođenje bebe velike bijele psine.

•        Bijeg iz ralja II (subota, 30. kolovoza u 22:00) - je specijal o morskim psima u kojem se priče o napadima pričaju iz perspektive preživjelih. Kroz in­tervjue s preživjelima i stvarne snimke napada otkrivamo zašto su se napadi dogodili i kako su žrtve jedva izvukle goli život.

•        Smak svijeta morskih pasa (subota, 30. kolovoza u 23:00) - Havaji slo­ve kao idilična destinacija za odmor, ali nakon nedavnog porasta napada mor­skih pasa, postaju opasno i smrtonosno mjesto. Havajska surferska legenda Kala Alexander poznaje te vode bolje od ikoga i nada se otkriti razlog zbog ko­jeg je došlo iznenadne invazije morskih pasa.

•        Ludi za morskim psima (nedjelja, 31. kolovoza u 22:00) Isječci pokazu­ju najbolje trenutke Tjedna morskih pasa

•        U travnju 2013. napadnut je ribarski brod uz obalu Južne Afrike i nitko od posade nije preživio. TV ekipa dokumentirala je rad morskog biologa Collina Drakea dok je pokušavao otkriti koji je predator odgovoran za tragediju. Mega­lodon: Novi dokazi (nedjelja, 31. kolovoza u 23:00) gledateljima Tjedna mor­skih pasa predstavlja zapanjujuće nove dokaze i snimke intervjua.

18.08.2014. 17:10:00
Novi komentar
nužno
nužno