« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Titov unuk pobjegao iz Srbije u Hrvatsku

Fotografija vijesti
Više o

Tito

,

Edvard Broz

,

Titov unuk

Edvard Broz, unuk Josipa Broza Tita kojem se u Beogradu sudi jer je 1992. skrivio tešku prometnu nesreću, pobjegao je iz Srbije u Hrvatsku unatoč tomu što mu je Okružni sud u Beogradu oduzeo hrvatsku putovnicu, izjavio je beogradskom tabloidu "Pressu" od ponedjeljka njegov odvjetnik Vladimir Petrović.

Po pisanju "Pressa" Petrović je izjavio da je Broz bio "prisiljen" napustiti Beograd, jer mu je Okružni sud odbio vratiti putovnicu kako bi otišao u Hrvatsku i regulirao mirovinu. Dodao je da sud nije imao ni razumijevanja za egzistencijalni položaj u kojem se našao unuk Josipa Broza Tita, "budući da nije naslijedio veliko bogatstvo" i da je "zbog toga odlučio napustiti Srbiju".

"Bio je u teškom novčanom položaju i nije više mogao izdržati. Morao je podignuti zaostale mirovine i zbog toga je odlučio napustiti Srbiju. Predložio sam Okružnom sudu da prepusti slučaj hrvatskom pravosuđu, kao domicilnom, što je zakonski moguće, jer je riječ o prometnoj nesreći sa smrtnim posljedicama", kazao Petrović. Dodao je da bi trebalo imati u vidu da je glavna rasprava "uglavnom završila" i da još treba izreći presudu.

Brozov odvjetnik nije naveo s kojim je ispravama njegov branjenik napustio Srbiju.

Edvard Broz uhićen je u siječnju ove godine na graničnom prijelazu u Batrovcima na temelju raspisane tjeralice zbog optužnice za teško djelo protiv prometne sigurnosti, izazivanja prometne nesreće u pijanu stanju (2,05 promila alkohola u krvi) u kojoj je jedna osoba poginula.

Nakon nekoliko dana pritvora u Okružnom sudu pušten je da se brani sa slobode, ali mu je oduzeta hrvatska putovnica i zabranjeno napuštanje boravišta.

Na prvih nekoliko glavnih rasprava optuženi Broz se uredno odazivao, ali je nenadano prestao dolaziti, a sudski pozivi su se s adrese na kojoj je prijavio boravište vraćali uz naznaku da se s te adrese odselio te mu je prošli tjedan sud ponovno odredio pritvor. (hina/metro-portal)

13.10.2008. 14:45:20
Novi komentar
nužno
nužno