« Svijet
objavljeno prije 12 godina
SOCIJALNI BUNT

Tisuće Španjolaca prosvjedovalo protiv rezova u zdravstvu i školstvu

"Rezovi u zdravstvu i obrazovanju su nešto što naša radnička klasa ne može podnijeti. Bez toga, što nam ostaje? Više nemamo niti zaposlenja", istaknuo je jedan djelatnik državnog sektora

Fotografija vijesti
Više o

prosvjed

,

zdravstvo

,

Španjolska

,

školstvo

,

bolni rezovi

Pod sloganom "Ne igrajte se s obrazovanjem i zdravljem" više desetaka tisuća ljudi prosvjedovalo je u nedjelju u Madridu protiv novih mjera štednje španjolske vlade, koja pokušava uštediti 10 milijardi eura, javlja Hina.

Članovi najvećih španjolskih sindikata UGT i CCOO prosvjedovali su protiv nedavno najavljenih mjera štednje u sektorima obrazovanja i zdravstva.

"Rezovi u zdravstvu i obrazovanju su nešto što naša radnička klasa ne može podnijeti. Bez toga, što nam ostaje? Više nemamo niti zaposlenja", istaknuo je jedan djelatnik državnog sektora, dok je jedan drugi rekao da su pritisci nepodnošljivi.

Na transparentima koje su prosvjednici isticali pod kišom pisalo je "Rezovi u zdravstvu su zločin", "Pobunite se narodi Europe" i "NE". Dvadesetog travnja je Španjolska usvojila plan štednje za sektore obrazovanja i zdravstva i nada se ostvariri godišnje uštede od 10 milijardi eura.

Španjolska treba u 12 mjeseci smanjiti svoj deficit s 8,51 posto na 5,3 posto BDP-a i najavila je najstroži proračun u povijesti.

29.04.2012. 15:11:32
Novi komentar
nužno
nužno