« Ostali sportovi
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
VELIKA BORBA

Tipsarević iznenadio Murraya u Dubaiju

Srijeda nije bila dobar dan za favorite - nakon ispadanja Davidenka od Berrera, srpski tenisač Janko Tipsarević svladao je favoriziranog Murraya

(Getty Images)
Više o

Novak Đoković

,

Nikolaj Davidenko

,

Viktor Troicki

,

Janko Tipsarević

,

Andy Murray

,

ATP Dubai

,

Michael Berrer

Andy Murray, treći nositelj jakog ATP turnira u Dubaiju, oprostio se od njega već u drugom nastupu. Nakon velike borbe koja je trajala dva i pol sata srpski tenisač Janko Tipsarević je slavio 7-6(3), 4-6, 6-4.

Zadnjih godina je Tipsarević dokazao da zna igrati protiv trećeg tenisača na svijetu, pa je tako dobio dva od pet odigranih mečeva, a nakon sjajne igre s obje strane u Dubaiju rezultat je u međusobnim ogledima izjednačen na 3-3.

Tipsarević je izdržao sve, pa tako i propuštanje da okonča meč kod 5-3 u trećem setu, kad je servirao za meč i propustio jednu meč loptu. Već u narednom gemu nije iz ruku ispustio drugu meč loptu, na suparnički servis, te je ostvario najveću pobjedu u ovoj 2010. godini.

Murray nije igrao nakon izgubljenog finala na Australian Openu, a u Dubaiju je nakon lake pobjede protiv Kunjicina naletio na raspoloženog Tipsarevića i "položio oružje".

U istom danu je iz turnira ispao i četvrti nositelj Nikolaj Davidenko. On je sa 6-3 izgubio prvi set od finaliste zagrebačkog turnira Michaela Berrera, nakon čega je predao meč zbog ozljede.

Nije lako bilo niti drugom nositelju Novaku Đokoviću koju se u meču sa sunarodnjakom Viktorom Troickim našao u setu zaostatka, ali je do kraja ipak okrenuo rezultat u svoju korist.

Posljednji meč 2. kola (osmine finala) u četvrtak će odigrati hrvatski tenisač Ivan Ljubičić i Francuz Jo Wildfried Tsonga. (Totalsport)

ATP Dubai, 2. kolo:

Tipsarević - Murray (3) 7-6(3), 4-6, 6-4

Čilić (6) - Koubek 6-2, 7-6(6)

Melzer - Robredo 6-3, 7-5

Južnij (7) - Phau 7-6(2), 6-4

Baghdatis - Devvarman 6-3, 3-6, 6-1

Berrer - Davidenko (4) 6-3, predaja Davidenka

Đoković (2) - Troicki 3-6, 6-4, 6-2

24.02.2010. 19:15:04
Novi komentar
nužno
nužno