« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
MILOST ILI PR?

Timošenko smije u bolnicu izvan zatvora

Timošenko, simbol prozapadne "Narančaste revolucije" 2004., osuđena je u listopadu na sedam godina zatvora zbog "zlouporabe vlasti" dok je bila predsjednica vlade

Fotografija vijesti
Više o

Ukrajina

,

Julija Timošenko

,

Viktor Janukovič

Glavni državni odvjetnik dopustio je oporbenoj čelnici i bivšoj premijerki Juliji Timošenko liječenje u bolnici izvan zatvora, prenosi Hina.

"Glavni državni odvjetnik Viktor Pšonka (...) naredio je zatvorskoj službi i ministarstvu zdravstva da organiziraju pregled i liječenje zatočene Timošenko u specijaliziranoj medicinskoj ustanovi izvan (zatvorskog) kompleksa" u Harkivu, na istoku Ukrajine, ističe odvjetništvo u priopćenju.

Zdravstvenu ustanovu će izabrati ministarstvo zdravstva, ali na teritoriju Ukrajine, dodao je za agenciju France Presse glasnogovornik odvjetništva Jurij Bojčenko, dok njemačka vlada trenutačno pregovara s Kijevom o liječenju Timošenko u Njemačkoj.

Ured za odnose s javnošću ministarstva zdravstva nije u ponedjeljak poslije podneva bio dostupan za komentar.

Timošenko su u veljači pregledali dvoje liječnika berlinske sveučilišne klinike Caritas i troje kanadskih liječnika.

Ukrajinska glasila su koncem ožujka objavila izvješće, navodeći da su ga sastavili njemački liječnici, po kojemu Timošenko boluje od hernije diska i prijeko joj je potrebno liječenje u "specijaliziranoj klinici" izvan zatvora, i to "što prije".

Timošenko, simbol prozapadne "Narančaste revolucije" 2004., osuđena je u listopadu na sedam godina zatvora zbog "zlouporabe vlasti" dok je bila predsjednica vlade.

Ta je afera potaknula krizu između Kijeva i Europske unije koja drži da je osuda politički motivirana.

02.04.2012. 15:56:45
Novi komentar
nužno
nužno