« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
pravi potez

Thierry Henry pruža ruku francuskim poduzetnicima

Na Internetu su osvanule majice s 'pravim otiskom' Henryjeve ruke, kao i igrice u kojima njegovom rukom gađate gol

(Metro Stockholm)
Više o

eBay

,

Zinedine Zidane

,

Irska Francuska

,

gol ruka

Kad je francuski nogometaš Thierry Henry prošle srijede loptu udario rukom, nije mogao ni zamisliti kakve će sve posljedice izazvati taj potez, posebice u ekonomskom smislu. Naravno, sačuvao je obraz mnogih francuskih kompanija koje su uključene u Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010., kao i ugled same francuske reprezentacije. No, pružio je priliku i mnogim privatnim poduzetnicima da nešto zarade.

Kao i nakon Zidaneovog zapamćenog udarca glavom na Svjetskom prvenstvu 2006., neki korisnici Interneta pokušavaju izvući neku financijsku korist od najpoznatije ruke u Francuskoj. Već nekoliko sati nakon sporne utakmice s Irskom, na Internetu su se prodavale majice koje prikazuju otisak ruke. Majice su se prodavale za 18 eura.

A onda je na eBayu osvanula majica ' Thierry Henry's real hand' (prava ruka Thierryja Henryja) koju možete dobiti samo za jedan euro. Administratorima to nije bilo smiješno pa su ubrzo uklonili taj oglas.

Još jedna novost je video na YouTubeu koji prikazuje kadrove Henryjevog poteza rukom, a prikazuje se uz isti ritam koji je upotrijebljen i za Zidaneov incident 2006., samo uz irsku glazbu:

A za one koji vjeruju da je nogomet samo igra, stigle su i online igrice u kojima sami možete gađati gol slavnom rukom Thierryja Henryja:

http://www.jeu-de-main.com/

http://www.thisisgameplay.com/my-games/la-main-de-thierry-henry-the-hand-of-thierry-henry/

Piše: Metro Stockholm
25.11.2009. 10:07:53
Novi komentar
nužno
nužno