« Život
objavljeno prije 8 mjeseci i 11 dana
LOOL

Text With Jesus - vrhunsko trolanje ili stvarna priča?

Nova aplikacija pod nazivom "Text With Jesus" privlači pažnju korisnika širom svijeta jer omogućava virtualne razgovore s biblijskim likovima, uključujući Isusa, Mariju i Josipa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Isus

,

aplikacija

Nismo morali čekati dugo - aplikacija, temeljena na tehnologiji ChatGPT, obećava korisnicima "duhovno putovanje" i "prosvjetljujuće razgovore" s AI interpretacijama ovih povijesnih figura.

Aplikacija Text With Jesus, koju je razvio Stéphane Peter, predsjednik tvrtke Catloaf Software, nudi korisnicima priliku za razgovor s likovima "Svete obitelji". Isus pozdravlja korisnike riječima: "Pozdrav, prijatelju! Ja sam Isus Krist, ovdje sam da razgovaram s tobom i ponudim vodstvo i ljubav. Kako mogu danas pomoći?"

Za mjesečnu pretplatu od 2,99 dolara, korisnici također mogu komunicirati s Isusovim učenicima, osim nekoliko poput Andrije i Filipa. Također su dostupni likovi iz Starog zavjeta poput Adama i Eve, kao i Sotona.

"AI Isus" pruža korisnicima svakodnevne molitve i interpretacije biblijskih stihova. Međutim, aplikacija izbjegava kontroverzne teme poput homoseksualnosti, gdje AI Isus ističe da su tumačenja tih stihova različita među pojedincima i religijskim tradicijama.

AI Sotona, s druge strane, donosi prilično iznenađujuće odgovore. Dok spominje da je homoseksualnost grijeh prema Bibliji, također naglašava važnost ljubavi i poštovanja prema drugima.

Što kažu svećenici na aplikaciju?

Neki svećenici su izrazili pomiješane osjećaje prema aplikaciji. Iako priznaju korisne aspekte, kao što su svakodnevne molitve, ističu da aplikacija ne može zamijeniti dublju vjersku interakciju i razumijevanje.

Unatoč kontroverzama i skeptičnosti, Text With Jesus privukao je interes korisnika i stvorio platformu za razgovor o vjeri, interpretacijama i suvremenim moralnim pitanjima.

Iako Stéphane Peter nije konzultirao teološke stručnjake, pozvao je crkvene vođe da testiraju aplikaciju kako bi osigurao inkluzivnost i raznolikost odgovora.

21.08.2023. 09:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    21.08.2023. 10:31
    haha svasta
  2. avatar
    armando
    21.08.2023. 10:31
    haha svasta
Novi komentar
nužno
nužno