« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
KAKVA BLAMAŽA

Tesco zabunom prodavao novi iPad po deset puta nižoj cijeni

Zbog greške do koje je došlo na web stranici, cijena željno isčekivanog tableta „snižena" je na svega 49,99 funti, što je deset puta jeftinije od preproučene cijene

Fotografija vijesti
Više o

Apple

,

Tesco

,

iPad

,

iPad 3

Unatoč tomu što je slogan najvećeg britanskog lanca supermarketa Tesco „Male stvari čine razliku", cijena po kojoj se jučer prodavao Appleov najnoviji iPad u njihovoj online trgovini bila je predobra da bude istinita, piše Daily Mail.

Naime, zbog greške do koje je došlo na web stranici Tesco Direct, cijena ovog željno isčekivanog tableta „snižena" je na svega 49,99 funti, što je deset puta jeftinije od one preproučene cijene koja se vrti oko 500.

Tisuće su kupaca pohrlile na stranicu da kupe novi iPad W-fi 4G 64GB crni model, a vijest se proširila Twitterom brzinom munje, nakon što su se sretni kupci počeli hvaliti nevjerojatnim ulovom.

U jednom je trenutku ogroman promet srušio server, nakon čega je Tesco konačno shvatio kako nešto nije u redu. Kad su u tvrtki uvidjeli što se dogodilo, stornirali su sve transakcije i refundirali kupcima novac.

„Uvijek pazimo na to da naši kupci dobiju odličnu vrijednost za svoj novac, ali u ovom je slučaju nažalost došlo do strašne tehničke greške", rekao je glasnogovornik tvrtke.

Ova je obavijest očekivano razočarala i naljutila brojne kupce, ali stručnjaci poručuju kako Tesco ima pravo na promjenu cijene ili odustajanje od cijele transakcije sve do trenutka dok ne isporuči proizvod.

Unatoč tomu što su neki cinični komentatori na internetu prokomentirali kako je 50 funti zapravo njegova realna cijena, novi iPad i dalje ostaje jedan od najtraženijih komada tehnologije u povijesti, pa makar koštao više od prosječne hrvatske plaće.

14.03.2012. 12:48:00
Novi komentar
nužno
nužno