« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
vraga za rogove ...

Teroristi prijete Sachi Baronu Cohenu

Zezancija s mučenicima brigada al-Aqse mogla bi britanskog komičara doslovno stajati glave

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Sacha Baron Cohen Bruno

,

mučeničke brigade al-Aqse

Do sada su Cohena više ili manje uspješno tužili zbog blamaža koje je priuštio ljudima u Boratu i Bruni, Kazahstan se još nije oporavio od prikaza zemlje u kojoj je sve grozno i braća i sestre spavaju zajedno, no ovoga puta možda je i on naletio na minu.

Naime, u jednoj sekvenci filma Bruno razgovara s Ayman Abu Aitom, jednim od čelnika terorističke organizacije Mučeničke brigade al-Aqse, poznate po odlučnim bombašima-samoubojicama koji siju smrt širom arapskog svijeta, ciljajući zapadne interese. Cohen je kod Lettermana objasnio da mu je trebalo tri mjeseca da dogovori interview, i da se osjećao prilično neugodno jer njegov tjelohranitelj nije bio previše stručan.

Teroristima se nije svidjelo kako su ispali u filmu, štoviše ogorčeni su što se uopće nalaze u njemu i izdali su priopćenje u kojem zadržavaju pravo da prema tom čovjeku (Cohenu) postupe kako smatraju ispravnim.

Kako je shema takvih postupanja prilično poznata - netko se opaše bombama i eksplozivom te aktivira te naprave u neposrednoj blizini svog cilja, Cohen je odlučio prijetnju shvatiti ozbiljno i pojačao je svoje osiguranje. Nadamo se da će mu uspjeti.

28.07.2009. 08:17:07
Novi komentar
nužno
nužno