« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Televizije zakapaju ratnu sjekiru

RTL i Nova TV pozdravili odluku Programskog vijeća HRT-a

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (METRO PORTAL)
Više o

RTL

,

HTV

,

Nova TV

,

HTV 3

RTL Televizija i Nova TV večeras su u zajedničkom priopćenju za javnost pozdravile današnju odluku Programskog vijeća HRT-a u vezi s pokretanjem HTV-a 3, specijaliziranoga športskog programa.

RTL Televizija i Nova TV pozdravljaju zaključak Programskog vijeća HRT-a da se odgodi odluka o pokretanju HTV-a 3, navodi se u priopćenju.

Vjerujemo, ističe se u priopćenju, da su tim potezom potvrđene sumnje komercijalnih televizija da HRT postupa izvan zakonskih okvira.

Glavni ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić na tematskoj je sjednici Programskog vijeća HRT-a danas je najavio da će se o pokretanju HTV-a 3 raspravljati na posebnoj, zatvorenoj sjednici Vijeća kad ono dobije cjelovit pisani materijal o toj temi.

U materijalu će, rekao je Sutlić, članovi Programskog vijeća HRT-a biti potanko izviješćeni o zakonskoj podlozi za pokretanje HTV-a 3 te o njegovu programskom usmjerenju, potrebnim kadrovima i tehnici te financijskim procjenama.

Istaknuo je da će HTV 3 biti javni program, namijenjen cjelokupnoj javnosti, koji će morati imati informativni, kulturni, obrazovni i zabavni sadržaj.

Nova TV i RTL Televizija na jučerašnjoj konferenciji za novinare upozorile su kako programi HRT-a moraju služiti javnosti, odnosno imati obrazovnu i informativnu ulogu. Smatraju da programi kakve je HRT najavio, specijalizirane za šport i zabavu, nemaju takvu ulogu i kao takvi ne smiju se financirati iz pristojbe. Financiranje dodatnih kanala, poput onoga specijaliziranog za šport i zabavu, iz javne pristojbe bila bi nepoštena konkurencija komercijalnim TV postajama, navodi se u priopćenju RTL Televizije i Nove TV. (hina/metro-portal)

19.11.2008. 21:46:00
Novi komentar
nužno
nužno