« Hi-tech
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
MYTHBUSTERS

Tehnološki mitovi koje vrijedi razbiti

Ako mislite da je dovoljno imati Mac kako biste bili potpuno zaštićeni od virusa ili da ćete uništiti bateriju smartphona punjenjem tijekom noći - griješite

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

virusi

,

anonimno surfanje

,

tehnološki mitovi

,

punjenje baterije

,

Apple računala

Mitovi vezani uz tehnologiju šire se gotovo jednako tako brzo kao i oni vezani uz seks, a neki od njih prilično su opasni i potencijalno štetni.

Tako, primjerice, ideja o Mac računalima kao mašinama koje ne mogu dobiti virus zapravo je potekla od samog Applea kako bi se na taj način dokazala superiornost nad PC računalima, a najbolji demanti dogodio se 2012. kad je trojanac vrlo uspješno zarazio desetke tisuća Mac računala. 

>> Pet tehnoloških mitova budućnosti >>

Druga zabluda vezana je za anonimno surfanje. Naime, velik dio korisnika misli da anonimno surfa kad otvori Incognito prozor u Chromeu ili Private u Safariju, no jedino što će se dogoditi je prilično bezazleno - preglednik neće spremiti cookiese ili kolačiće na računalo i neće zapamtiti koje su stranice posjećene. Anonimno surfanje značilo bi sakrivanje IP adrese s koje surfate, što se ne događa.

Kad smo već kod računala, DA, treba ih gasiti svaki dan. Zašto? Zato da im se dijelovi manje troše, vrlo jednostavno. Zamislite da ostavite automobil u leru svaki put kad ga parkirate pred kućom ...

Zadnja dva mita vezana su za baterije za smartphone i tablete - predugo punjenje neće je uništiti jer moderni telefoni znaju kad su puni i jednostavno prestanu puniti bateriju, a baterija ne treba biti prazna da bi se uključio punjač - štoviše, kad punite bateriju koja nije do kraja prazna, čuvate joj kapacitet.

03.02.2015. 11:23:00
Novi komentar
nužno
nužno