« Hi-tech
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
OPREZ

Tehnološki giganti i vladine agencije pripremaju se za izbore u SAD

Sigurnosni timovi ovih tvrtki razgovarali su s predstavnicima Saveznog istražnog ureda, direktora Nacionalne sigurnosne agencije i Odjela za državnu sigurnost

Kako spriječiti uplitanje Rusije?
Kako spriječiti uplitanje Rusije? (Arhiva)
Više o

izbori u SAD-u

,

društvene mreže

Predstavnici američkih tehnoloških tvrtki, uključujući Facebook, Google, Microsoft i Twitter, sastale su se s američkim obavještajnim agencijama kako bi razgovarali o sigurnosnim strategijama uoči izbora koji će se u prosincu 2020. godine održati u SAD-u.

Sigurnosni timovi ovih tvrtki razgovarali su s predstavnicima Saveznog istražnog ureda, direktora Nacionalne sigurnosne agencije i Odjela za državnu sigurnost u sjedištu Facebooka u Menlo Parku.

"Cilj je bio da se nadogradi prethodna rasprava i dodatno ojača strateška suradnja u vezi sa sigurnošću američkih državnih, federalnih i predsjedničkih izbora 2020. godine", rekao je je Nathaniel Gleicher, šef službe za cyber sigurnost u Facebooku.

Tvrtke koje se bave društvenim mrežama su pod pritiskom da unaprijede sigurnost na istima nakon što je, prema navodima američkih obavještajnih službi, Rusija pomogla sadašnjem predsjedniku Donaldu Trumpu da pobijedi 2016. godine. Rusija je više puta demantirala te navode, kao i Trump.

"Ovo je zajednički napor koji nastaje kao odgovor na zajedničku prijetnju i mi smo odlučni da obavimo svoj dio posla", javio je predstavnik Twittera. Microsoft i Google su, također, potvrdili da su prisustvovali sastanku.

21.10.2019. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno