« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
BRAVO

Tehnološki divovi u borbi protiv korona virusa

Potpuno automatiziran test daje rezultate za manje od dva i pol sata, a namijenjen je za upotrebu u bolnicama, liječničkim ordinacijama i drugim zdravstvenim ustanovama

Sjajne inicijative
Sjajne inicijative (Arhiva)
Više o

Siemens

,

Bosch

Njemački tehnološki div Bosch objavio je da je razvio brzi test za koronavirus, a Siemens je najavio uspostavu mreže za 3D printanje dijelova medicinskih uređaja..

Potpuno automatiziran test daje rezultate za manje od dva i pol sata, a namijenjen je za upotrebu u bolnicama, liječničkim ordinacijama i drugim zdravstvenim ustanovama, stoji u priopćenju tvrtke, objavljenom u četvrtak. Ima "točnost veću od 95 posto" i zadovoljava standarde kvalitete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), tvrde u Boschu.

Trenutno se rezultati testiranja na koronavirus u Njemačkoj čekaju četiri do pet sati, a zbog vanjskih laboratorija koji obavljaju ključni dio posla katkada i dulje, prema institutu Robert Koch.

Boschov test trebao bi omogućiti da se cijeli postupak obavlja u bolnicama ili klinikama. Kompanija ga je razvila u roku od šest tjedana, u Njemačkoj bi trebao biti dostupan od travnja, a naknadno i u drugim zemljama.

Prema riječima Boschove glasnogovornice, još se čekaju odobrenja nadležnih tijela iako neki laboratoriji u određenim okolnostima već mogu dobiti pristup tehnologiji.

28.03.2020. 09:44:00
Novi komentar
nužno
nužno