« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca

TBF - Galerija Tutnplok

Splitska će grupa na turneji ‘Izložba u boji’ predstaviti umjetnike s omota njihovog albuma

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić/CROPIX)

S ‘Galerijom Tutnplok’ su osvojili publiku i kritičare diljem države, kao i one bivše države, a uskoro popularni TBF-ovci počinju s predstavljanjem konceptualnog dijela svog najnovijeg albuma. Riječ je o nizu ‘Izložbi u boji’ te koncerata po gradovima Hrvatske i regije, koje je The Beat Fleet organizirao u  suradnji s Menartom i splitskom udrugom Uzgon.

Trinaest umjetnika iz redova splitske scene izložit će svoja djela - po jedno za svaku pjesmu s albuma. O čemu se točno radi, vidi se i na omotu ‘Galerije Tutnplok’, koji je napravljen kao katalog.

Prva izložba je već 22. travnja u zagrebačkoj Močvari, a odmah poslije slijedi koncert. To će biti ujedno i posljednji događaj u tom kultnom zagrebačkom okupljalištu. Splitski termin je 6. svibnja u Multimedijalnom kulturnom centru, a koncert će se održati u Maloj dvorani na Gripama.

Izložba seli u Dubrovnik, pa na Hvar, a u jesen će se dogovarati termini za Osijek, Varaždin, Rijeku, Pulu, Zadar, Šibenik, a potom i Skoplje, Beograd, Ljubljanu i Sarajevo. Kako je predviđeno, na svakom bi koncertu u pozadini stajao neki drugi rad s izložbe, kao scenografija.

- Nakon što su se na albumu ‘Maxon Univerzal’ TBF-ovci bavili pitanjem konzumerizma, novim albumom ulaze u prostor galerije. Kako ‘Izložba u boji’ bude putovala po gradovima, umjetnici će stalno raditi na svojim djelima, tako da će ona mijenjati formu, no ne i sadržaj - rekao je Toni Horvatić, selektor posljednjeg Splitskog salona, koji je sugerirao odabir umjetnika i djela.

13 TBF-ovih "odabranika/ca" možete pogledati u našoj galeriji.

Piše: Za Metro Express: Hana Letica
11.04.2008. 03:15:31

Vezana galerija
Novi komentar
nužno
nužno