« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
afera milijunaš

Tarik: 'U šoku sam!'

Uoči Tarikovog sutrašnjeg pojavljivanja na ekranu oglasit će se spiker koji će reći da se HTV ograđuje od neprimjerenih izjava voditelja

(Marko Miščević/Cropix)
Više o

Tarik Filipović

,

Domagoj Burić

,

Vanja Sutlić

,

Tko želi biti milijunaš?

,

Elizabet Homsi

,

afera milijunaš

Tarik Filipović više neće voditi popularni kviz 'Tko želi biti milijunaš'. Elizabeth Homsi, urednica Zabavnog programa na HTV-u, o tome je obavijestila i samog Tarika, piše Jutarnji list.

Povod otkazu bila je nedavna izjava voditelja u prošloj emisiji 'Milijunaša' a koja je glasila ovako:

- Toliko humanitarnih akcija je bilo za razne stvari, naročito za Klaićevu i Nazorovu. Ja se stvarno pitam, zašto Nazorova i Klaićeva nemaju sve zlato na sebi. Jer toliko je novca skupljeno, ali gdje je novac, to ja ne mogu ustanoviti, ali netko može. Je li tako? - glasno se zapitao voditelj.

Popularni glumac i televizijski voditelj unaprijed je snimio još tri emisije, koje će se emitirati sutra, u četvrtak i nedjelju, a na HTV-u u ovom trenutku još uvijek ne znaju tko će ga zamijeniti.

- Ne znam što bih rekao. Šokiran sam! Da, rekao sam to što sam rekao, ali mislim da se isto to zapitaju svi oni ljudi koji dođu do bolnica za koje se rade humanitarne akcije i vide kako izgledaju fasade i unutrašnjost tih zgrada. To je, dakle, nešto što se samo po sebi nameće.

- Kad vidite u kakvim uvjetima rade ti ljudi, naravno da se zapitate kamo je otišao novac prikupljen u hvalevrijednim akcijama. Moje pitanje je bilo općenito, nemam nikakve dokaze o makinacijama, niti se time bavim. I stvarno ne razumijem zbog čega se netko radi tog mojeg pitanja uvrijedio - kaže Tarik Filipović.

Omiljeni voditelj naglašava da je i sam sudjelovao u najmanje 30  humanitarnih akcija.

- Ne mogu vjerovati da je moja izjava razlog nizu smjena - zbunjeno govori Tarik, uoči čijeg će se sutrašnjeg pojavljivanja na TV ekranu oglasiti spiker koji će reći da se HTV ograđuje od neprimjerenih izjava voditelja kviza.

Odluku o smjeni, podsjetimo, donio je Domagoj Burić, direktor programa HTV-a. Međutim, Burićevoj odluci usprotivili su se Vanja Sutlić i Blago Markota. Jutarnji list neslužbeno doznaje da će se u ponedjeljak osnovati posebno povjerenstvo koje će ispitati cijeli slučaj i svoje zaključke donijeti do srijede kako bi se nakon toga moglo krenuti u snimanje novih epizoda.

Sumnja se da je Buriću povod za smjenu dio rečenice u kojoj je voditelj spomenuo humanitarne akcije za Dječji dom u Nazorovoj, u kojem je ravnateljica Jasna Ćurković-Kelava, prijateljica Domagojeve supruge Jasne Burić. Spominje se i da je Služba gledatelja na račun Filipovićevih neukusnih šala primila velik broj pritužbi. Ali navodno zbog ove zadnje Tarikove provokacije nije zaprimljena niti jedna gledateljska pritužba.

26.09.2009. 18:20:23
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    26.09.2009. 18:58
    Postavljanje nezgodnih pitanja u zgodnim kvizovima s velikom gledanošću nikada nije bilo omiljeno među medijskim upravama koje su malo isuviše bliske s establišmentom. Čemu šok sada? Bilo je puno dobrih prilika i ranije...
  2. avatar
    Rada
    10.10.2009. 01:22
    E ne moze tako, kako se Tarik poceo ponasati, reziseri pomno prate igrokaze. Pravila ponasanja se moraju postivati.
Novi komentar
nužno
nužno